Колко струват сватбите по света

Едно от най-нормалните неща за младо семейство е да се изтегли кредит за придобиването на жилище или семеен автомобил. Оказва се обаче, че доста семейства по света задлъжняват още преди да са казали “да”…

Наскоро WeddingWire и The Knot публикуваха доклад, в който става ясно, че в някои държави по света огромен процент от сватбите се плащат с кредитни карти и със заеми от страна на младоженците, пише lifestyle.bg.

Във Франция например 21% от сватбените празненства се финансират чрез кредити, средната бройка на гостите е 115 души, а цялото празненство възлиза на около 17 600 долара.

Във Великобритания младите семейства харчат по около 2000 долара повече и в 30% от случаите сметката е покрита със заеми.

Американските сватби пък струват средно по 29 200 долара, които в 28% от случаите се плащат чрез кредит. САЩ е и държавата, в която родителите на младоженците допринасят с най-малко средства за празненството, на което обикновено присъстват по около 106 души.

Канадците са хората, които канят най-много гости, като средната бройка на сватбарите там е 154 души. 31% от сватбите в Канада са платени със заеми, възлизащи на средно по 21 900 долара.

Чили и Бразилия са безспорните лидери в “сватбите на кредит” – цели 47% от празненствата в тези страни се плащат с лихва, но сумите са далеч по-малки от тези в останалите държави.

Младите чилийски семейства харчат средно по 7700 долара и канят по 114 гости, докато в Бразилия една сватба струва по около 6600 долара и на нея е прието да присъстват около 150 души.

Уви, България не фигурира в класацията, но няма и нужда. У нас е прието родителите на двете страни да извадят повечето пари за сватбата, което автоматично им дава възможност да споменават приноса си винаги когато им се отдаде възможност.

Така де, по-добре да ти мрънка тъщата, отколкото да те гони ЧСИ за висящи кредити.

Източник: struma.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *