11 четения

„Виолетовите надежди“ стартират срещу „Черно море“ в националните групи U15 и U17

Николай Катъров и Стефан Ангелов ще водят двата отбора през новия сезон

 

Първенството в Елитните юношески групи до 17 и до 15 години стартира на 22 август. Това стана ясно след изтегления жребий в БФС. Есенният полусезон при младшата възраст и децата ще приключи в началото на декември. Двата отбора на „Етър ВТ“ ще започнат участието си в шампионата като домакини на връстниците си от „Черно море“ (Варна). Във втория кръг „виолетовите“ ще гостуват на „Берое“ в Стара Загора, а в третия приемат тимовете на „Добруджа“ (до 15 години) и на „Спартак“ (Варна) до 17 г.

По-малките етърци ще бъдат водени в първенството от Стефан Ангелов, Николай Катъров е старши треньор на 17-годишните. Те вече започнаха подготовка и се стягат за лагера в Сливен, организиран от БФС и Министерството на спорта.

Там ще тренират с тимовете на „Черно море“ (Варна), „Сокол“ (Марково), „Левски-Раковски“ (София), „Дунав“ (Русе) и „Спартак 1918“ (Варна). В града на стоте войводи великотърновци ще изиграят и три контролни срещи с младите „моряци“, варненци и софиянци.

От 31 юли Ангелов ще заведе своя отбор в Котел на едноседмична подготовка, след което и 15-годишните ще са на лагер в Сливен, който започва на 9 август. На подготовка с етърци са „Черно море“ (Варна), „Спартак 1919“ (Плевен), „Черноморец“ (Бургас), „Добруджа“ и „Асти“ (Хасково).

Контролите на „виолетовите“ в тази възраст са с малките „моряци“, хасковлии и бургазлии.

Освен безплатното ползване на базата, осигурените храна и спане програмата осигурява на отборите още по 30 маркови топки и пособия за заниманията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *