Общинският лидер на БСП с нови обвинения към кмета на Г. Оряховица

Кметът на Горна Оряховица е заложил в капиталовата програма за 2019 г. обект, който е бил завършен още през май 2018 г. Скандалът излезе наяве по време на редовната сесия на Горнооряховския общински съвет, където Огнян Стоянов от БСП отправи въпроси за какво са изхарчени постъпилите средства от приватизация на общински обекти. Става въпрос за оградата и арката на входа на парк „Детски кът“ в града. За тях през настоящата година местната хазна е заплатила 322 000 лева, макар обектите да са отдавна готови.

„Наричам този обект „Арка на грабежа“, защото той е показателен как се разхищават средствата в нашата община“, обяви председателят на БСП. Той припомни, че още с приемането на бюджет 2019 групата на БСП е алармирала за разминаването в цифрите.

Огнян Стоянов поиска да стане публична количествено-стойностната сметка за труда и материалите, които са вложени при тази част от ремонта на парка. „Аз съм разговарял с експерти, запознати с пазарните цени. Те бяха категорични, че цялото строителство там трудно би надвишило 80 – 90 000 лева. Общината е заплатила 322 000 лева. Защо е толкова голяма разликата? Ремонтът на целия парк, който е с площ 53 дка, струва 1.7 млн. Настоявам кметът да покаже какво е плащал и на какви цени“, заяви Стоянов.

One thought on “Общинският лидер на БСП с нови обвинения към кмета на Г. Оряховица

  • 29.07.2019 в 0:11
    Permalink

    Интересно тоя кът не го ли строи фирма на Камен Костадинов.Ако е негова отговора е напълно ясен .

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.