Традиционна илинденска седянка организираха в село Владислав

Млади и стари се събраха на традиционна Илинденска седянка в село Владислав.В проявата се включиха самодейците от НЧ „Виделина 1905” и ПК „Изгрев” , които представиха автентични ритуали и обичаи, съпътстващи празника. Както на всяка седянка и на тази не липсваше добре подредена трапеза с различни ястия, всички се почерпиха за здраве и за добро настроение.
Времето на седянката започва след Илинден и се прави в чест на Св.Илия – господарят на летните небесни сили, гръмотевиците и градушките. На тазгодишния празник присъстваха кметът на община Стражица Румен Павлов, зам.-кмет инж. Катя Петрова, общински съветници, кметски наместници, жители и гости на селото.
Кметът на Стражица приветства всички жители и гости на селото и им пожела да продължават да съхраняват вековната традиция на селото. Празничната програма продължи с изпълнения на танцов клуб „Традиция” гр. Стражица и ПК „Златна есен”. По стар обичай в края на вечерта бе запален традиционния Илинденски огън и всички се насладиха на празнични илюминации.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *