Времето

Времето в периода 30 юли 2019 г. – 05 август 2019 г.

Във вторник ще преобладава време с променлива до значителна облачност. На места ще превалява слаб дъжд. През деня ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат между 17° и 20°, максималните температури – между 28° и 33°.

В сряда ще има незначителна до променлива облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат между 17° и 20°. Максималните температури ще бъдат между 30° и 33°.

В четвъртък облачността ще се увеличи и около обяд и след обяд на места, предимно над централна Северна България ще превали дъжд. Очакват се и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток. Минималните температури ще бъдат между 17° и 20°. Максималните температури ще бъдат между 27° и 30°.

От петък до понеделник ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат между 17° и 20°. Максималните температури ще бъдат между 29° и 32°.

Над западните и централни части на Стара планина във вторник ще преобладава време с променлива до значителна облачност . На места ще превалява слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 21°.

В сряда ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 22°.

В четвъртък облачността ще се увеличи и около обяд и след обяд на места, предимно над централните части на планината ще превали дъжд. Очакват се и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 22°.

Максималните температури на 1200 м. ще се понижат и ще бъдат около 15°, на 2000 м. ще бъдат около 10°.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *