Младежи участваха в международните състезания „Юный спасатель“ в Азербайджан

Отборът от СУ „Цанко Церковски“ в Полски Тръмбеш взе участие в VII международни съревнования “Юный спасатель” в град Гебала, Република Азербайджан. Участие взеха общо 12 отбора от 10 страни – Азербайджан, Русия, Република Башкирия, Украйна, Грузия, Пакистан, Катар, Беларус, Сърбия, България и Румъния. Пътуването до Република Азербайджан е било със самолет от Истанбул. След пристигането си в град Баку отборът е поднесъл венци на гроба на Гeйдар Алиев и Алеята на загиналите. После е започнало транспортирането на отборите до град Гебала. След тържественото откриване на състезанията са проведени тренировки на полигон за предстоящите дисциплини – „Пожарна щафета“ и „Полоса с препятствия“. След това е минал и конкурсът „Визитна картичка“, където всеки отбор представя своята страна, град, училище и своя принос и постигнати успехи в развитието на движението „Млад спасител“.

С отлична хореография младежите представили кратка сценка, песен на Марисвет-Лидия и кръшен танц от Ирен Калоянова, предизвиквайки бурни аплодисменти. В дисциплината „Пожарна щафета“ младите огнеборци са показали, че са конкурентни на водещите отбори, но грешка при мишената ги дръпнала назад в класирането. В тежкото съревнование „Издирване и спасяване в пресечен терен“ нашите състезатели се класират на пето място, изпреварвайки опитния отбор на Грузия. След това се провел конкурсът „Стенвестник“, в който се оценява артистичността на участниците за популяризиране на движението „Млад спасител“.

Равносметката от участието на отбора в VII съревнования “Юный спасатель” – Азербайджан 2019, е доста добра. Класирането в отделните дисциплини е на трето, четвърто, пето, шесто и седмо място. Въпреки почти изцяло подновения отбор младежите се справиха отлично, печелейки нови приятели, трупайки опит и впечатления, коментират организаторите. Тържественото закриване е било в Конгресния център „Гейдар Алиев“, на което домакините направили показно учение по евакуация на пострадали по алпийски способ, демонстрации с пожарна и спасителна техника, съвместни пресконференции с министрите на образованието, спорта и на извънредните ситуации на Република Азербайджан, както и богата музикално-артистична програма.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *