Подобряват материалната база на патронажа по проект за близо 30 000 лв.

Община Полски Тръмбеш подписа договор за финансиране на проект за подобряване на материалната база на Домашен социален патронаж от фонд „Социална закрила” към Министерството на труда и социалната политика. Договорът за финансиране на проекта беше подписан на 3 юли, като общата му стойност е в размер на 29 900 лева, от които 26 910 лева се осигуряват от фонда, а собственото участие на общината е в размер на 2990 лв.

По проекта в Домашен социален патронаж ще се достави ново енергоефективно оборудване, което включва два броя професионални котлони с по 6 квадратни плочи, професионални електрически фурни 4 броя на по три нива всяка от тях; електрическа картофобелачка с допълнителни дискове за белене на лук.

В кухненския блок всекидневно се приготвя и доставя храна за над 300 души от общината. В зависимост от тяхното желание те получават обяд и вечеря. В кухнята се приготвя храна и за 30 лица, включени в изпълняван от общината проект „Осигуряване на топъл обяд в община Полски Тръмбеш” по договор с Агенцията за социално подпомагане чрез дирекция «Международно сътрудничество, програми и европейска интеграция».

Проектът „Подобряване на материалната база на Домашен социален патронаж Полски Тръмбеш-2019” е разработен в отговор на нуждата за продължаване на подмяната на остарялото и амортизирано оборудване и с оглед на повишените изисквания към кухненския блок. През 2016 година с проект на общината, съфинансиран от социалния фонд, започна подмяната на старото кухненско оборудване. Тогава бяха закупени два броя професионални котлона 6-ца с електрически квадратни плочи, зеленчукорезачка, електрически бойлер 500 л, вертикален професионален хладилен шкаф и хладилник. Изпълненият тогава проект беше на стойност 21 200 лв.

Проектите подпомагат един изключително важен процес по подобряване на социалната инфраструктура, която да предлага адекватни услуги на самотно живеещи лица, хора с увреждания и лица и семейства в неравностойно положение, които се нуждаят от услуги за социално включване в община Полски Тръмбеш. С реализирането на проектите съвместно с Фонд „Социална закрила” само за няколко години в Домашен социален патронаж – Полски Тръмбеш, се подменя почти изцяло кухненското оборудване с ново за над 50 000 лева.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *