Подобряват материалната база на патронажа по проект за близо 30 000 лв. | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Подобряват материалната база на патронажа по проект за близо 30 000 лв.

Публикувана на: 31.07.2019г. 460 прегледа

Община Полски Тръмбеш подписа договор за финансиране на проект за подобряване на материалната база на Домашен социален патронаж от фонд „Социална закрила” към Министерството на труда и социалната политика. Договорът за финансиране на проекта беше подписан на 3 юли, като общата му стойност е в размер на 29 900 лева, от които 26 910 лева се осигуряват от фонда, а собственото участие на общината е в размер на 2990 лв.

По проекта в Домашен социален патронаж ще се достави ново енергоефективно оборудване, което включва два броя професионални котлони с по 6 квадратни плочи, професионални електрически фурни 4 броя на по три нива всяка от тях; електрическа картофобелачка с допълнителни дискове за белене на лук.

В кухненския блок всекидневно се приготвя и доставя храна за над 300 души от общината. В зависимост от тяхното желание те получават обяд и вечеря. В кухнята се приготвя храна и за 30 лица, включени в изпълняван от общината проект „Осигуряване на топъл обяд в община Полски Тръмбеш” по договор с Агенцията за социално подпомагане чрез дирекция «Международно сътрудничество, програми и европейска интеграция».

Проектът „Подобряване на материалната база на Домашен социален патронаж Полски Тръмбеш-2019” е разработен в отговор на нуждата за продължаване на подмяната на остарялото и амортизирано оборудване и с оглед на повишените изисквания към кухненския блок. През 2016 година с проект на общината, съфинансиран от социалния фонд, започна подмяната на старото кухненско оборудване. Тогава бяха закупени два броя професионални котлона 6-ца с електрически квадратни плочи, зеленчукорезачка, електрически бойлер 500 л, вертикален професионален хладилен шкаф и хладилник. Изпълненият тогава проект беше на стойност 21 200 лв.

Проектите подпомагат един изключително важен процес по подобряване на социалната инфраструктура, която да предлага адекватни услуги на самотно живеещи лица, хора с увреждания и лица и семейства в неравностойно положение, които се нуждаят от услуги за социално включване в община Полски Тръмбеш. С реализирането на проектите съвместно с Фонд „Социална закрила” само за няколко години в Домашен социален патронаж – Полски Тръмбеш, се подменя почти изцяло кухненското оборудване с ново за над 50 000 лева.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!