Първо място и купа по петанк за „Янтра 11“ на турнира за параолимпийци

Изключително оспорван бе финалът на състезанието по петанк между отбор „Янтра 11” – Полски Тръмбеш, и отбора на „СИБ” – Полски Тръмбеш, на проведения параолимпийски турнир в града. Първо място и купа взе отборът на „Янтра 11“. Турнирът се организира за четвърта поредна година от общината и Българската параолимпийска асоциация със съдействието на център „Аз мога” в Полски Тръмбеш. На турнира имаше състезания по тенис на маса, плуване в спортен комплекс „Добри Динев”, петанк – на откритото през 2017 година игрище за петанк на площад „Славейков”, и вдигане на тежести в спортната зала на център „Аз мога”. В състезанията се включиха отбори от НСА, Севлиево, Пловдив, Сливен, Варна, Бургас и Полски Тръмбеш.

За провеждане на състезанията бяха дошли Илия Лалов – председател на Българската параолимпийска асоциация, главният секретар на организацията Снежана Латева и проф. Стефан Стойков от Национална спортна академия.

В състезанието по петанк взеха участие 6 отбора. Домакините се представиха с три отбора. При много оспорван резултат купата завоюваха от отбор „Янтра 11”. На второ място се класира отбор от клуб „СИБ“ – гр. Полски Тръмбеш. На трето място се класира отбор „Траки” от град Пловдив.

В състезанието по плуване 50 метра свободен стил на първо място се класира Мариян Маринов от „Черно море-Никея” – гр. Варна. В състезанието по плуване гръб и бруст със златен медал завършиха Обретен Михайлов и Мариан Маринов, и двамата от „Черно море-Никея” – Варна.

В състезанието по тенис на маса се включиха 10 отбора. В отборното класиране на първо място се класира отборът на „Алфа” (Севлиево). Във вдигането на тежести на първо място се класира Христо Иванов от „Джавелин” (Бургас), който успя да вдигне 120 килограма и постигна резултат от 134,36.

От Българската параолимпийска асоциация връчиха за кмета на общината Георги Чакъров специално изработен благодарствен плакет за изключително добрата организация на състезанията. Илия Лалов изрази специални благодарности на Маринета Кузманова – председател на ОбС, на зам.-кмета Назиф Кадир и на секретаря на общината Снежанка Стефанова за създадената отлична организация за провеждане на турнира. Организаторите благодариха на Георги Трифонов и неговата съпруга Виолета от център „Аз мога” за съдействието при организацията на турнира.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *