Стягат за пета година националния конкурс „Полските щурчета”, има заявка чак от Оленегорск

От 5 до 7 септември 2019 година за пета поредна година в Полски Тръмбеш ще се проведе Националният конкурс за млади изпълнители на забавна песен „Полските щурчета”. Организатори на конкурса са Община Полски Тръмбеш, Сдружение „Полските щурчета” и Народно читалище ”Отец Паисий 1905”. Съгласно регламента на конкурса през първия ден всички участници изпълняват песен на български език, а през втория – песен по избор. За техническото обезпечаване на конкурса: сцена и озвучаване, ще се грижи екип от „Студио Маринов” ЕООД.

Националният конкурс за млади изпълнители на забавна песен „Полските щурчета” се организира със средства на сдружение „Полските щурчета”. Заявки за участие се приемат до 15 август. Информацията за конкурса, регламентът и бланка на заявката могат да бъдат изтеглени от сайта на Община Полски Тръмбеш.

Оценяването на младите таланти ще се извършва от професионално жури с председател Росица Кирилова и членове Красимир Гюлмезов, Светослав Лобошки и Пламен Велинов. Младите изпълнители и техните ръководители ще имат възможността да получат и професионални съвети от председателя на сдружение „Полските щурчета” Веселин Маринов.

Конкурсът съвпада с дните, в които се отбелязва 55-годишнината от обявяването на Полски Тръмбеш за град, и организаторите са поканили и специални гост-изпълнители. На 5 септември след конкурсната програма ще има рецитал на Тони Димитрова. На 6 септември отново след конкурсната програма ще има рецитал на дует „Ритон”. На 7 септември в Историческия музей в града ще има пресконференция на журито и обявяване на класирането на участниците. И тази година организаторите са организирали екскурзия до културни и исторически забележителности в региона. Вечерта ще се състои церемонията по връчване на наградите и галаконцертът на лауреатите.

Тази година има получена заявка за участие в конкурса от Русия – град Оленегорск, Мурманска област. За да участва в конкурса, ще пристигне София заедно с нейната ръководителка, директорката на музикалната школа на град Оленегорск – Маргарита Кивековская. Те ще долетят от разстояние 6000 километра от далечния Север, за да се включат в националния конкурс в Полски Тръмбеш.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *