115 четения

Съдът поряза Общината за 100 лева глоба за домашно куче на каишка в парк „Дружба“

Районният съд в старата столица е отменил 100 лева глоба по наказателно постановление от кмета Даниел Панов. Санкцията е била наложена на търновка, която си разхождала домашното куче на повод в парк „Дружба“ и била с всички нужни документи. Тя излизала от определената клетка за разходка на домашни любимци в парка, когато била проверена от униформени, които й съставили акт. После по него било издадено наказателно постановление и наложена минималната глоба от 100 лева.

Актът бил връчен на жената, която го подписала, като в съответната графа за възражения е вписала, че не е съгласна с написаното в акта. Било подадено и писмено възражение, в което изложила несъгласие с акта – кучето било на повод, имала нужните документи.

Това едно от първите дела, заведено срещу санкция на Общината за разходка на домашно куче.

Н. ГЕОРГИЕВА

3 коментара за “Съдът поряза Общината за 100 лева глоба за домашно куче на каишка в парк „Дружба“

 • 01.08.2019 в 17:36
  Permalink

  С повод, без повод… Тези нагли хора не разбраха ли, че нямат право да са в парка с кучетата си. На всеки вход на парк има знак „забранено за кучета“. А да, извинявам се, те само „преминават“ на път за отредената за разходки клетка. Явно в България няма закон без вратичка през който да се заобикаля.

  Отговор
 • 01.08.2019 в 20:44
  Permalink

  В изградения преди 2 години изкуствен терен в парк „Н. Габровски “ всяка сутрин рано собственици на домашни любимци разхождат помиярите си, където след това децата ни спортуват. В беседката на детската площадка тийнейджърите пушат марихуана и употребяват алкохол. Разни пъпчасали момченца се правят на силни пред момичетата като чупят седалките на игрището, пейките и люлките на детската площадка.
  Питам аз: – Някой ще вземе ли мерки или ние гражданите и родители на децата, които играят в парк „Н. Габровски “ да се оправим сами?
  P.S. А, за поводи и намордници на кучетата, въобще не говорим!

  Отговор
 • 02.08.2019 в 11:11
  Permalink

  Всичко е наред в града и държавата че до домашните кучета опряхте. Домашните кучета немогат да се разхождат в парковете, а уличните могат. Ако домашното куче се изходи някъде от стопанина му завиди дали ще му бъдат събрани и изхвърли биологичните отпадъщи, а уличното куче кляка върши си работата става и заминава. Домашните кучета са обезпаразитени и с всички ваксини, а уличните не. Единственото място където могат да се разхождат домашните кучета според закона е така наречените кучешки клетки. Уличните кучета си щъкат където искат на тях никой не им прави проблем. Интересното е че клетките не са толкова големи и се намират в парковете и до тях може да се стигне през някоя алея в парка или по въздух. Може и с метро… Хайде опитайте се да помислите ама мъничко колко забрани има за домашните кучета и колко за уличните?

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *