80 четения

ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО през периода 02 август 2019 г. – 08 август 2019 г.

В петък, над части от Централна Северна България /В.Търново, Свищов/, ще преобладава време с променлива до значителна облачност. На места, предимно над полупланинските райони, ще превали слаб дъжд. Над северозападните и част от централните райони на Северна България ще има незначителна до променлива облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат между 18° и 21°. Максималните температури ще бъдат между 30° и 33°.

В събота ще преобладава време с променлива до значителна облачност, с превалявания от дъжд и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат между 18° и 21°. Максималните температури ще бъдат между 26° и 31°.

В неделя ще преобладава време с променлива до значителна облачност. На места е възможно да превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат между 18° и 21°. Максималните температури ще бъдат между 28° и 31°.

От понеделник до четвъртък ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. Ще духа слаб вятър, предимно от западната четвърт. Минималните температури ще бъдат между 18° и 21°. Максималните температури ще бъдат между 29° и 32°.

Над западните и централни части на Стара планина в петък ще преобладава време с променлива до значителна облачност . На места, над централните части на планината, ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 24°.

В събота ще преобладава време със значителна облачност и превалявания от дъжд, придружени от гръмотевици. През деня ще духа умерен до силен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 22°, през деня ще се понижават.

В неделя ще преобладава време с променлива до значителна облачност. На места ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 18°.

От понеделник до четвъртък ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от западната четвърт. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат между 20° и 23°.

През целия период максималните температури на 2000 м ще бъцат по-ниски от температурите на 1200 м с около 7°.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!