Фонд за подкрепа на местни инициативи в Лясковец ще финансира пет проекта

Миналата седмица кметът на Лясковец д-р Ивелина Гецова връчи договори за финансиране от създадения преди година в общината Фонд за подкрепа на местни инициативи съвместно с платформа „Агора”. Основната цел на финансовата подкрепа от фонда е решаването на местни проблеми, подобряване на средата и качеството на живот на общността, както и мобилизиране на гражданска активност и местни ресурси.
Одобрените проектни предложения тази година са пет на обща стойност 12 000 лева, като изпълнителите са неправителствени организации.
Финансираните проектни предложения са осигуряване на оборудване за кабинет по готварство в СУ „Максим Райкович”; оформяне и поставяне на монумент на пространство, където ще могат всички жители и гости на община Лясковец да се запознаят с исторически факти за Освободителната война и приноса на лясковчани за възстановяването на българската държава; подобряване на материално-техническата база на лясковското читалище „Напредък – 1870”; озеленяване и благоустрояване на междублоково пространство на улица „Въстаническа”, намираща се в близост до стадиона. Петият проект е в полза на децата. С реализацията му се очаква лясковските малчугани да получат практически знания за транспортната култура чрез закупуване на оборудване, с помощта на което децата от детска градина „Радост” ще получат качествена подготовка и познания по безопасност на движението.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.