„Магелан груп“ връща парите на завлечени за почивка

Туристическа агенция „Магелан груп“, която измами с над 30 000 лева клиенти от областта с екскурзии, е започнала да връща парите, научи „Борба“. Собственичката на фирмата Василиса Вълкова се появила и дала обяснения в полицията, заради което не е обявявана за общодържавно издирване. Тя обяснила скандала с множество дългове, в които било затънало дружеството. Заради това жената попаднала във водовъртежа на схемата да взема от едни, за да връща на други. Към момента обаче била започнала да връща парите на част от хората, чиито почивки зад граница е провалила това лято. Тепърва щяло да се изяснява в кои случаи ставало въпрос за измама и дали има присвояване. Едва след това по образуваното досъдебно производство щяло да се прецени дали ще има обвинение срещу Вълкова.

Изпищелите над 20 семейства се натъкнали на измамата, след като се оказало, че парите им за капариране на екскурзии, дадени на търновския туроператор, не са стигнали до „Емералд груп България“ и договорите са анулирани. Скандалът гръмна преди около два месеца, а на 1 юни офисът на ул. „Васил Левски“ осъмна опразнен и с бележка, че агенцията вече не се помещава тук. Фирмата пък е с адрес на регистрация в село Подгоре, Видинска област. През януари т.г. тя е прехвърлена от Николай Стоянов на Василиса Вълкова с капитал 5000 лв. Няма данни 36-годишната жена да има участия в други търговски дружества, сочи справка в Търговския регистър.

Нели СУКОВА

 

One thought on “„Магелан груп“ връща парите на завлечени за почивка

  • 06.08.2019 в 13:11
    Permalink

    И как по-точно е почнала да връща пари?Застрахователите ни отговориха,че не могат да ни върнат парите и да си ги търсим от нея.Отговор на жалбата нямаме, а сме платили миналата година ноември месец.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *