Ичко Лозев оценява реферите на „Мала Маракана“

Великотърновецът Ичко Лозев получи поредния си престижен наряд. Съдийският наблюдател на УЕФА оценява работата на реферите на квалификационния мач за Шампионската лига между сръбския гранд „Цървена звезда“ и датския „Копенхаген“. Двубоят се игра на „Мала Маракана“, прочутия дом на „Цървена звезда“, във вторник вечерта.

Стадионът в Белград с право може да бъде определен за храм на сръбския, а защо не и на балканския футбол. Той е първият стадион гигант на Балканите, чийто капацитет след реконструкцията през 1963 г. достига близо 120 000 зрители. Срещата завърши 1:1, като сърбите пропиляха аванса си от 1:0, а накрая поискаха дузпа, но не получиха. Мачът беше белязан и от безредици на трибуните, след като фенове на „Цървена звезда“ се сбиха помежду си. Наложи се влизане на жандармерията, а пострадалите бяха извличани на пистата, където получиха медицинска помощ.

Междувременно международният асистент-съдия от старата столица Георги Дойнов също имаше евроназначение. Синът на бившия шампион по борба Йордан Дойнов бе помощник на Ивайло Стоянов на мача от втория квалификационен кръг от Лига Европа – ФК „Кратък Лондон“ (Люксембург) – ФК „Рейнджърс“ (Куско), завършил 0:0.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.