В „Академик“ взеха шестима нови, подсилиха средата на терена

Предимно на халфове заложиха в „Академик“ по време на лятната селекция. Новите имена в състава са петима полузащитници и един вратар. Да оперират в средата на терена в Свищов, акостираха Ивайло Дангуров и Кристиян Аначков, привлечени от „Партизан“ (Червен бряг), Георги Горанов от „Спартак“ (Плевен), Ивайло Данаилов от „Лато“ (Алеково) и Виктор Иванов от „Левски 2007“ (Левски). За вратарския пост бе призован да помага Мехмед Мехмедов от „Атлетик“ (Свищов), след като Виктор Владимиров се контузи и ще прави операция. Основният проблем, който стои пред старши треньора Стефан Трайков, е как ще бъде заменен голмайсторът на тима Сонер Хюсеин, който изкара подготовката в Поморие, не бе картотекиран там, но и не се завърна при „студентите“. Казусът е сложен и заради травмата на Ивайло Дангуров, който може и да почива принудително в началото на сезона.

С отбора освен Хюсеин се разделиха още Павел Петков и Цветелин Цветанов, преминали в „Спартак“ (Плевен), Алекс Миланов и Мартин Колев в „Янтра“ (П. Тръмбеш).

„Задачата пред нас е да даваме път на млади играчи от собствената си школа. В момента 7 от футболистите в отбора са родом от Свищов. Що се отнася до целите – те са присъствие в средата на класирането на Трета лига. В последното първенство “Академик” завършихме на шесто място“, заяви старши треньорът Стефан Трайков. Той ще продължи да влиза в игра, за да действа с Пламен Ангелов и Марин Пендов в отбрана, където също ще се налагат млади футболисти.

В контролите бяха записани две победи с 3:0 и 7:2 над “Бенковски” (Бяла). Загуби с 3:2 гостуването на “Локомотив” (Дряново) и с 3:1 при това на ФК „Севлиево“ и с 2:5 в домакинството на ОФК “Павликени”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.