9 четения

Община Елена кани художници за участие в пленер

Пленер по изобразително изкуство в град Елена е сред дейностите на съвместния проект „Култура във вечността“ на общините Елена и Меджидия, финансиран по Програмата за трансгранично сътрудничество „Interreg V-A Румъния – България 2014-2020 г.“.

В тази връзка Община Елена отправя покана към професионалисти или любители художници за участие в пленера, който ще се проведе в града от 20 до 23 август 2019 г.

В събитието участниците от двете общини – Елена и Меджидия, ще могат да придобият най-добрите практики на живописта, ще имат възможност да работят на открито и на закрито, професионални художници ще им представят най-добрите техники за рисуване. Пленерът ще завърши с изложба, а участниците ще дарят картините на Община Елена за фонда на новата художествена галерия, която ще се помещава във възстановеното по проекта изгоряло училище в центъра на града. В рамките на събитието ще бъде организирана обиколка сред природата за творческо вдъхновение на участниците.

Разходите за храна, както и всички материали за рисуване, са за сметка на проекта.

За информация и записвания с представяне на портфолио – при Светослав Петров, ръководител на проекта, на телефон 0879 626 251 или на email: [email protected].

Срок за заявяване на интерес – до 15.08.2019 г.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *