Новини

17 хитови заглавия в афиша на „Лятно кино под звездите“ във Велико Търново

С ПРЕМИЕРНИЯ ФИЛМ НА МАРИЯН ВЪЛЕВ „ЛОШО МОМИЧЕ“ ЗАПОЧВА МАРАТОНЪТ „ЛЯТНО КИНО ПОД ЗВЕЗДИТЕ“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. 17 български и световни хитови заглавия са включени в афиша. Първата прожекция е на 17 август.

„Лошо момиче“ е първият филм на Мариян Вълев като режисьор. Обичаният актьор представи лентата си във Велико Търново още преди няколко месеца, когато беше гост на официалното откриване на „Кинополис Искра“. Сега обаче търновци ще могат да видят филма му и на голям екран в Летния театър в парк „Марно поле“.

Филмовият маратон „Лятно кино под звездите“ е инициатива на кмета на Велико Търново Даниел Панов и е допълнение към културния календар на старопрестолния град за 2019 година. Партньор на Общината е „Кинополис Ентъртеймънт“ ООД, които са направили подбора на заглавията, осигурили са авторските права и техническото оборудване.

„Лятно кино под звездите“ стартира на 17 август в събота в 20:30 ч. с премиерния филм на актьора Мариян Вълев „Лошо момиче“. Още две български заглавия са включени в програмата на филмовия маратон. Едното е комедията „Уют“, която също е режисьорски дебют на още един много обичан български актьор – Камен Донев. Другото заглавие е „Възвишение“ на Виктор Божинов. Филмът е заснет по едноименния роман на Милен Русков и определен като българското филмово събитие за 2017 г.

Сред лентите, които ще бъдат прожектирани в Летния театър, са едни от най-големите премиери през настоящата година: „Бързи и яростни: Хобс и Шоу“, „Докато смъртта ни раздели“, „Имало едно време… в Холивуд“, „Код: Ангелът“, „Цар Лъв“, „Невероятният живот на Енцо“, „Щиглецът“ и др. Сред заглавията в програмата са рекордьорите в бокс-офисите за миналата година „Бохемска рапсодия“ и „Роди се звезда“, също новият екшън „Джон Уик 3“ и последното заглавие на Люк Бесон „Анна“.

Прожекциите на открито ще са всяка вечер до 15 септември включително. В Летния театър ще бъде монтиран огромен екран, а за излъчването на филмите ще бъде използвана съвременна техника, гарантираща най-високо качество като в киносалоните.

Цените на билетите са от 2 лева за българските филми до 6 лева за най-горещите заглавия за сезона. Билетите могат да бъдат закупени на касата на Летния театър и в „Кинополис Искра“. В Летния театър ще се предлагат пуканки и безалкохолни напитки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *