63 четения

Ремонт на ремонта на ремонта – нова практика на „ВиК Йовковци”?

ВЕЧЕ МЕСЕЦ ГЕЙЗЕР БЛИКА НА УЛ. „СТОЯН КОЛЕДАРОВ” В НАЧАЛОТО НА ВЕЛИКОТЪРНОВСКИЯ КВАРТАЛ „ЗОНА В”, показа наша проверка на място след множество сигнали в редакцията. Водният стълб е по средата на улицата, а преминаващи са затъкнали дупката с подръчни средства, за да могат да преминават, без да бъдат опръскани. Става дума за питейна вода, а от местното „ВиК Йовковци” не могат да реагират и да оправят проблема от началото на юли.

Парадоксалното е, че участъкът е ремонтиран два пъти от май досега. Пробивът обаче не е оправен и се налага парадоксален ремонт на ремонта на ремонта. Според живущи в района служителите на отговорната за пробива ВиК даже не са си направили труда да възстановят настилката на улицата, която са премахнали, за да „поправят” тръбата. Логичният извод е, че вероятно са знаели с какво качество е поредното възстановяване и просто са отбили номера до следващия път.

Експерти изчисляват, че за подобен ремонт на бликнала вода от улица гаранцията, която Община Велико Търново задължително събира, е между 1000 и 2000 лв. в зависимост от размера на площта. Отделно са средствата за възстановяване.

„Нямаме хора, лятото е време за отпуски, а водопроводите в града са на решето. Някъде загубите достигат над 70 на сто, както е по ул. „България” или по „Мармарлийска” и „Баба Мота”, неофициално коментират от водното дружество.

ЕДНА ОТ НАЙ-ПРОБЛЕМАТИЧНИТЕ ЗОНИ, КАКТО ПО ОТНОШЕНИЕ НА ВОДОПРОВОДИТЕ, ТАКА И ЗА КАНАЛИЗАЦИЯТА И ОТВОДНЯВАНЕТО, е ул. „Мармарлийска”. Тук ежегодно стават над 50 големи аварии, а случаите на автомобили, пропаднали в дупки, причинени от вода, само за последните две години са над 20. Улица „България” също е в подобна ситуация, а кръпките по нея буквално са през десетина метра по цялото й протежение. На решето от кръпки и дупки е и централното кръстовище между пазара и Съдебната палата. От години тук се дълбае за ремонти на спукани тръби с нищожен ефект, вместо да се подходи глобално.

Стилян НАЙДЕНОВ

2 коментара за “Ремонт на ремонта на ремонта – нова практика на „ВиК Йовковци”?

 • 12.08.2019 в 11:13
  Permalink

  Как ще имате хора които да бъдат в калта с часове за мижави заплати,А кан еларийте пълни.

  Отговор
 • 12.08.2019 в 13:52
  Permalink

  Само за последните 4-5 дни на решето стана и улица „Ниш“. Ремонти, включване на новия блок. Моля снимайте и там. Кога по нея ще може да се минава нормално? Никога! Трябва цялостно преасфалтиране.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!