Лъвицата изяде Памела Триан, която за утешение получи годежен пръстен

Здравко Попов и Константин Александров също отнесоха съперниците си в „Боксов сблъсък 2” във Велико Търново

 

Атрактивни мачове за зрителите в ДКС „В. Левски“ предложи професионалната галавечер „Боксов сблъсък 2” във Велико Търново. Цветозар Илиев – Цеци и Иван Николов – Вакича откриха битката с много тежки крошета и размени. След четири рунда в лека-тежка категория Илиев победи със съдийско решение.

От боксьорите от региона първи на ринга пред родна публика се качи Константин Александров – Руснака, който убедително спечели по точки срещу Емил Емилов от Самоков в категория суперсредна.

Другите двама състезатели на горнооряховския треньор Захари Мутафчиев излязоха на ринга последни за двата най-зрелищни мача на вечерта. Иванка Иванова – Лъвицата се боксира срещу Памела Триан, българка, живееща в Швейцария, за първия български пояс при жените. За Триан това трябваше да е загрявка за мача за европейския пояс, който тя преследва. Само че Лъвицата шокира всички, грабвайки победата с 2:1 съдийски гласа в десетрундов мач. Щабът на Памела Триан отказа да приеме поражението и подаде контестация след срещата. Дали ще има преразглеждане на резултата и преиграване на мача, ще се решава тези дни.

„Иванка се би много мъжки и справедливо й бе присъдена победата. Вкарахме по-чистите и по-силни удари в един наистина равностоен мач. Памела също е много добра, двете дадоха всичко от себе си, но Иванка беше по-резултатна. Каквото и да се реши след контестацията, тя е истинският победител. Показа го и публиката в залата, която мощно подкрепяше Лъвицата“, коментира треньорът й Захари Мутафчиев. Иванка Иванова е от Гълъбово, но от няколко месеца тренира с горнооряховчанина и печели вече втори мач под негово ръководство. Любопитно е, че Памела Триан получи след края на срещата предложение за брак от своя треньор. Той й подари диамантен годежен пръстен.

Финалът на „Боксов сблъсък 2” пък беше мачът на великотърновеца Здравко Попов – Кофето, който също работи с Мутафчиев. Той се изправи срещу гърка Панагиотис Мацагкос и го победи в 6 рунда, въпреки че преди това е имал проблеми с вирусно заболяване. Вечерта предложи още атрактивни срещи.

Веселин Марков – Професора размаза Георги Илиев – Бръснаря за два рунда. След тях беше мачът на Константин Александров – Руснака и Емил Емилов. Борислав Занков – Боби Бокса победи срещу Таяр Мехмед – Султана и също записа успех със съдийско решение. Най-бързо приключи своя мач Григор Саруханян. Гришата нокаутира в първия рунд Валентин Стойчев – Мастиката.

„Боксов сблъсък 2” се организира от промоутъра Васко Алексеев с помощта на двата боксови клуба от Велико Търново и Горна Оряховица. През октомври такава вечер ще има и в зала „Никола Петров”.

Снимки Генчо ПЕТКОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.