Почина прочутият билкар Емил Елмазов | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Почина прочутият билкар Емил Елмазов

Публикувана на: 13.08.2019г. 2779 прегледа

Отиде си внезапно председателят на Съюза на билкарите у нас и основател на резервата „Билкария“ във Велико Търново Емил Елмазов. Известният лечител и ирисолог почина на 70 години в неделя вечерта след масивен инфаркт. Тъжната вест потвърди за „Борба“ неговата дъщеря.

Близо четири десетилетия той помагаше на хиляди хора с многобройните си познания за лечебните растения. С негова помощ бе създадено сдружението „Задруга на чистата храна“, целящо да върне здравето на българите чрез екологично чиста храна. Дълги години участваше в организирането на проявите за Еньовден на Самоводската чаршия в старата столица и превръщаше празника на лятното слънцестоене в магическо събитие.

Председателят на Съюза на билкарите бе сред първите производители на лимец и благодарение на него здравословната протеинова култура получи голяма популярност у нас.

„Много човеци днес страдат от неосъзнавана тъга, чийто извор са апокалиптични внушения. Често светът се разпада в много съзнания и от лоши предчувствия. Духовната среда ги усилва. Дори нещо хубаво да се случва край теб, настървените към трагедии телевизии ще те отмъкнат надалеч да ти покажат катастрофа, убийство, бедствие, грабежи на елитите, страдания на бедните, пожари от безумие…“, бе написал Елмазов в личния си профил във Фейсбук малко преди смъртта си.

loading...

Коментари за "Почина прочутият билкар Емил Елмазов"

  • 12.08.2019 в 13:24

    Бог да го прости. Истинска загуба за Велико Търново. Жалко за тази голяма загуба. Поклон.

    Отговор
  • 12.08.2019 в 21:30

    Поклон !Бог да прости !

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!