Седемдневна прогноза за времето

През деня ще преобладава време с незначителна облачност до ясно. Ще духа слаб вятър от изток. Максималните температури ще бъдат между 34 и 37. За В. Търново се очаква максимална температура около 36 гр. Атмосферното налягане ще се понижава. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 38.0 през 1961 г., а най-ниската измерена минимална температура е 10.2 през 1978 г. Слънцето ще изгрее в 06 часа и 22 минути и ще залезе в 20 часа и 21 минути. Фаза на Луната: три денонощия преди пълнолуние.

В сряда щe преобладава време с незначителна облачност до ясно. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат между 16 и 22. Максималните температури ще бъдат между 34 и 37. В сряда вечер облачността ще се увеличи и през нощта срещу четвъртък на места е възможно да превали слаб дъжд. В четвъртък и петък ще има променлива облачност. На места ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат между 19 и 22. Максималните температури ще бъдат между 29 и 32. От събота до понеделник ще има незначителна до променлива облачност. Ще духа слаб вятър, в събота от запад, в неделя и понеделник – от източната четвърт. Температурите отново ще се повишават и минималните ще бъдат между 16 и 22, максималните температури ще бъдат между 32 и 35.

Над западните и централни части на Стара планина във вторник и сряда щe преобладава време с незначителна облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от източната четвърт. Максималните температури на 1200 м ще бъдат между 25 и 26. В сряда вечер облачността ще се увеличи и през нощта срещу четвъртък на места е възможно да превали слаб дъжд. В четвъртък и петък ще има променлива облачност и на места ще превали дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 18. От събота до понеделник ще има променлива облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури на 1200 м ще се повишават от 19 в събота, до 23 в понеделник. През целия период максималните температури на 2000 м ще бъдат по-ниски от температурите на 1200 м с около 7 гр.

 

НИМХ – Филиал Плевен, ХМО – В. Търново

Дежурен синоптик: Николай Ятански

 

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *