martineli

martineli

Дават под наем шестетажен хотел за 2000 лв. във В. Търново, вече пета година няма кандидати

Общината си взе туристическия дом „Трапезица“ след съдебни битки, но няма какво да го прави

 

ЕДИН ОТ НАЙ-СТАРИТЕ ХОТЕЛИ В САМИЯ ЦЕНТЪР НА ГРАДА – „ТРАПЕЗИЦА”, НЯМА НАЕМАТЕЛ ВЕЧЕ ПЕТА ГОДИНА. Шестетажният комплекс бе спечелен от кметството след люти съдебни битки с местното туристическо дружество. След като го получи обаче, Общината така и не можа да му намери наемател. Първоначалната оценка на наема е била около 10 000 лв., но впоследствие цената е смъкната почти пет пъти. Последните огледи са правени именно от туристическото дружество, които не са били склонни да плащат около 2000 лв. на месец на местната хазна за базата с чудесна панорама към Царевец и паметника „Асеневци“.

„Става дума за голяма и удобна база, която е с почти 6300 кв. метра разгъната площ. Имаше наемател, но за доста кратко. Сега търсим добър стопанин и ако не се намери такъв, има вариант да бъде предаден за експлоатация на нашето дружество „Царевград Търнов“, което оперира в сферата на туризма“, коментираха от кметството.

С. МАРИНОВ

 

 

 

loading...

5 коментара за “Дават под наем шестетажен хотел за 2000 лв. във В. Търново, вече пета година няма кандидати

 • 14.08.2019 в 13:04
  Permalink

  Хората за пет години чудеса правят, вие с един хотел не можете да се оправите?! Що за община сте? Ако така си гледате и личния бизнес, направо сте за социално подпоматане…

  Отговор
 • 14.08.2019 в 14:48
  Permalink

  Мдаа, май прилича на врътка да бъде продадена на когото трябва! Тази топ локация за 2000 лева да стои без кандидати….. ДА БЕ Да!!!

  Отговор
  • 14.08.2019 в 16:52
   Permalink

   и аз това си мисля
   едно студентско общежитие може да стане като хотел Росица

   Отговор
 • 14.08.2019 в 19:34
  Permalink

  Само се чудя защо никой не спомена че продадоха първият етаж след като го взеха от ТД Трашпезица. Дружеството неколкократно им е предлагало да го стопанисва, имат изготвен бизнес план, и т.н. но общината не желае.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *