В община Свищов се проведоха консултации за определяне състава на Общинската избирателна комисия за МЕСТНИ ИЗБОРИ 2019

По покана на кмета Генчо Генчев, на 14 август 2019 г. (сряда) от 10.00 ч. в Гербовата зала на Община Свищов се проведоха консултации за определяне състава на Общинска избирателна комисия, във връзка с произвеждане на изборите за общински съветници и кметове, насрочени за 27 октомври 2019 г. 

Във връзка с изготвяне на предложение до Централна избирателна комисия, при провеждане на консултациите представителите на партиите и коалициите се споразумяха за заеманите позиции в 13 членния състав на Общинска избирателна комисия, който се състои от 1 председател, 2 зам.-председатели, 1 секретар и 9 члена.

В община Свищов в състава на ОИК ще бъдат назначени представители на следните партии и коалиции: ПП ГЕРБ, „БСП за България“, ДПС, Коалиция „Обединени патриоти“, „Воля“ и „Демократична България – обединение“.

При консултациите председателското място в ОИК бе определено за представител на ПП ГЕРБ, двете зам.-председателски места бяха разпределени между Коалиция „Обединени патриоти“ и ДПС, а позицията на секретар бе решено да се заеме от представител на „БСП за България“. Останалите 9 члена ще бъдат назначени, като се запазва съотношението между парламентарно представените партии и коалиции в 44-то Народно събрание, съобразно броя на народните представители от всяка парламентарна група към 16.07.2019 г., като се използва методът на най-големия остатък, но не по-малко от един член на всяка парламентарно представена партия или коалиция.


ПРЕСЦЕНТЪР – ОБЩИНА СВИЩОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *