13 четения

Чистят джунглата на Южния пътен възел, АПИ отделя 400 хил. лв. за ремонт на нашия участък от Прохода на Републиката

ОБЛАСТНОТО ПЪТНО УПРАВЛЕНИЕ ЗАПОЧНА ДА ЧИСТИ ДЖУНГЛАТА НА ЮЖНИЯ ПЪТЕН ВЪЗЕЛ И ЮГОЗАПАДНИЯ ВХОД НА ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Премахва се избуялата от обилните дъждове растителност, която бе превзела банкетите и ограничила видимостта, кастрят се дървета и се изнасят наносите, образувани от няколко години заради разпръскването на инертни материали през зимата. Почистването ще продължи през цялата седмица и ще обхване и самия пътен възел. Предстои ревизиране и на всички шахти по цялото му протежение, подмяна на компрометирани мантинели и измитането му, както и ревизия на знаковото стопанство. Веднага след това ще бъде освежена и маркировката. Новото ръководство на Областното пътно управление се заема с решаването на проблемната поддръжка на съоръжението, забравено от години.

ОКОЛО 400 ХИЛ. ЛВ. ОТДЕЛЯ ОБЛАСТНОТО ПЪТНО УПРАВЛЕНИЕ ПЪК ЗА РЕМОНТ НА НАШИЯ УЧАСТЪК ОТ ПРОХОДА НА РЕПУБЛИКАТА. Средствата са издействани от новия директор на Областното пътно управление Венцислав Ангелов. Според него само за поправка на компрометирани настилки ще отидат близо 300 хил. лв. Реконструкциите ще започнат всеки момент, а изпълнител е най-голямата местна пътностроителна компания „Пътни строежи ВТ“. Над 100 хил. пък се влагат за почистване на храсталаци и млади гори около трасето.

С. МАРИНОВ

Сн. авторът

Един коментар за “Чистят джунглата на Южния пътен възел, АПИ отделя 400 хил. лв. за ремонт на нашия участък от Прохода на Републиката

  • 16.08.2019 в 13:28
    Permalink

    Защо трябва да стане Джунгла за да запретнат ръкави. Входа за Дебелец и Присово няма никаква видимост. Така изкарваме цяло лято. В кой век живеем. Има машини , които косят около мантинелите веднъж за винаги решете този проблем.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!