153 четения

Христо Костадинов и Весела Лечева сред най-спряганите имена на социалистите за кандидат за кмет на В. Търново

БСП не е имала градоначалник на старата столица повече от 20 години, пусна проучване за най-добрия избор

 

СПЕЦИАЛНО ПРОУЧВАНЕ, БАЗИРАНО НА АНКЕТЕН ПРИНЦИП, ОПРЕДЕЛЯ КАНДИДАТА ЗА КМЕТ НА БСП ЗА ВЕЛИКО ТЪРНОВО, РАЗБРА „БОРБА“. В него се разиграват десетина имена с варианти за гласуване, а резултатите ще бъдат обобщени и внесени за дискусия от страна на местното ръководство по време на общинска конференция в началото на септември. Подобна е и процедурата в Горна Оряховица, но докато във втория по големина град от областта за социалистите нещата са ясни, то в областния център ситуацията е доста заплетена. В Г. Оряховица местният лидер на БСП Огнян Стоянов изглежда непоклатим и навярно той ще е единствената кандидатура, която конференцията в железничарския град, насрочена за 4 септември, ще одобрява, а крайната дума ще има „Позитано“.

В старата столица обаче все още няма яснота и обединение около едно име. Според отлично запознати предложенията и спряганите кандидати за градоначалници са няколко. По добре позната практика обаче от местната червена централа мълчат по темата с уговорката, че трябва да бъде обобщена анкетата им, която, също по непотвърдена информация, е обхванала близо 500 души.

НАШЕ ПРОУЧВАНЕ ВСЕ ПАК ПОКАЗА, ЧЕ НАЙ-СПРЯГАНИ КЪМ МОМЕНТА СА ИМЕНАТА НА ВЕСЕЛА ЛЕЧЕВА И ЮРИСТА И БИВШ териториален данъчен директор Христо Костадинов, който се издигна и до зам.-шеф на НАП. Авторитетът на Лечева в национален мащаб е безспорен, макар някои анализатори да твърдят, че едва ли би оставила сегашната си кариера, за да седне в кметско кресло. В същото време обаче се изтъква фактът, че в труден за местната структура момент и ситуация, в която няма обединяваща фигура, единствено тя може да се окаже печеливша карта. Интересен би бил и ходът на социалистите с Христо Костадинов – млад, енергичен и експерт, за когото се припомня фактът, че премина почти през цялата йерархия в НАП без протекции, а само на база качествата си. Ходът на БСП с Костадинов може да се окаже и гросмайсторски, защото той би могъл да акумулира солиден брой десни гласове, за да извади най-накрая социалистите от изборните загуби в Търново. БСП не са имали градоначалник повече от 20 години и силно се надяват този факт да се промени. В проучването са изплували имената на доста известни личности, като бившия народен представител Марияна Бояджиева, адвокат Николай Илчев, проф. Петко Петков и др.

Резултатите от анкетите ще се обобщят до края на този месец, а окончателният победител ще бъде посочен през септември. Идеята е по този начин да бъде защитен от обичайните похвати за натиск и дискредитиране, които останалите играчи на политическата арена на местно и национално ниво със сигурност ще ползват.

Стилян НАЙДЕНОВ

 

 

26 коментара за “Христо Костадинов и Весела Лечева сред най-спряганите имена на социалистите за кандидат за кмет на В. Търново

 • 16.08.2019 в 12:00
  Permalink

  Това ако не е шега си е жива подигравка с хората които искат промяна – Христо Костадинов – КМЕТ. Баща му виден СЕДЕСАРИН – в близкото минало неуспешен кандидат за кмет .
  Христо стана шеф на НАП с подкрепата на ГЕРБ, в последствие принуден да напусне заради афери и нагласени ревизии. Сега се изживява като енегичен никому неизвестен и неуспешен адвокат. Голяма алтернатива няма що. С тази кандидатура БСП ще направят само услуга на ГЕРБ и ще станат за срам.

  Отговор
  • 16.08.2019 в 14:48
   Permalink

   Христо е голям пич,за разлика от теб не е подлец

   Отговор
   • 16.08.2019 в 15:00
    Permalink

    И кое от написаното не е вярно?

 • 16.08.2019 в 13:21
  Permalink

  Симпатизирам на ГЕРБ но за Панов гласа си няма да дам . Той реално работи за себе си и чак тогава за партията, плюс това не е никакъв Гербажия . На изборите за евродепутати Търново бе оцветено в червено и с много нищожна разлика ГЕРБ победи но там нещата бяха други сега става въпрос за личност .

  Отговор
  • 16.08.2019 в 14:38
   Permalink

   Христо Костадинов – Личност ? Леле !!!!!!

   Отговор
 • 16.08.2019 в 14:56
  Permalink

  Христо Костадинов
  Баща му СДС .
  Той протеже на Дянков.
  А кандидат кмет от БСП. Да паднеш от смях.

  Отговор
  • 16.08.2019 в 15:10
   Permalink

   Не е смешно. Трагично е. Тези хора нямат цвят. Те са нагли и алчни. Важното е да си в играта.

   Отговор
 • 16.08.2019 в 15:22
  Permalink

  От БСП дали знаят че са го номинирали Христо Костадинов?

  Отговор
  • 16.08.2019 в 17:04
   Permalink

   По скоро питай дали БСП са питали Христо Костадинов дали иска да е кмет. Принципен човек , добронамерен , ще е по-добре от алчните хора окупирали Общината. Познават го доста хора , възможен избор е.

   Отговор
   • 16.08.2019 в 19:08
    Permalink

    Губят и то много безидейно.

   • 16.08.2019 в 23:12
    Permalink

    Боже божи и кой е той без парите на баща си и връзки те му.

   • 18.08.2019 в 14:47
    Permalink

    Добронамерен бил. Нали знаеш, че пътят към Ада е постлан с добри намерения – от такива добронамерени.

 • 16.08.2019 в 19:05
  Permalink

  БСП явно нямат кандидат. Не могат и да намерят, не знаят и къде да търсят. И двата варианта са губещи. Иначе Герба е лесен за събаряне, н с тези „алтернативи“ шансът е нулев. Нито шампион по стрелба, нито данъчен могат да се преборят.

  Отговор
 • 16.08.2019 в 20:55
  Permalink

  БСП ще спечелят със сигурност ако издигнат Христо! Ще покажат, че дават път на младите, нещо, което малко трудно се отдава на партията.

  А относно коментарите за протежета и афери – кой не е грешил в живота си или не се е подвеждал по акъла на такива като Дянков? Христо е много свестен и В. Търново само ще спечели ако той стане кмет.

  Че нещо не се сещам какво точно беше успешното на двата мандата на Панов – милият трябваше някаква емигрантка чред вас, в. Борба, да го пита ходи ли по улиците и вижда ли каквото ние всички виждаме (конкретно за спирката на Халите)…

  Отговор
  • 16.08.2019 в 23:57
   Permalink

   Върви на психиатър бе жена, какво ще спечелят Търновци, следващия алчен и зависим бубка.

   Отговор
 • 16.08.2019 в 23:00
  Permalink

  Боже опази от честни като него. Даже може и да е платил за да го номинират и някой да се сети за него. Може да питат и бившите му колеги в НАП колко е принципен и как покри далаверите и ДДС та та на Тати. Може да питат и Щастливеца където си вкара рушветите

  Отговор
 • 16.08.2019 в 23:05
  Permalink

  Мдааа, такъв капацитет как да не блесне. Ужас ! И този ли ще ни оправи общината. Това сигурно е бъзик. Баща му яко се е бръкна.

  Отговор
 • 16.08.2019 в 23:08
  Permalink

  Много стара снимка бе Борба. Тази ходи като клошар, поне Панов винаги е спретнат и огладен.

  Отговор
 • 16.08.2019 в 23:10
  Permalink

  Боже опази от честни като него. Даже може и да е платил за да го номинират и някой да се сети за него. Може да питат и бившите му колеги в НАП колко е принципен и как покри далаверите и ДДС та та на Тати. Може да питат и Щастливеца където си вкара рушветите

  Отговор
 • 16.08.2019 в 23:26
  Permalink

  ТАТИ здраво се е уредил за тази статия явно.

  Отговор
 • 16.08.2019 в 23:32
  Permalink

  Даниел Панов сигурно няма да може да спи от щастие ако такъв като Христо Костадинов му е опонент. Много жалко за БСП ако само това могат да предложат.

  Отговор
 • 16.08.2019 в 23:44
  Permalink

  Да не стане като Сефан Михайлов днес шеф на НАП и кандидат кмет а после хоп, ау измамни, престъпна група, обвиняем и до днес. Та и на Ицето му дойде реда да си повярва, че може с мръсни пари са стане чист човек и да ни управлява.

  Отговор
 • 17.08.2019 в 0:12
  Permalink

  Само бабите по селата могат да цъкат с език на този хубавец, като не знаят колко ДДС е откраднал.

  Отговор
 • 17.08.2019 в 21:03
  Permalink

  Чета, чета и не вярвам на ушите си!

  Отговор
 • 18.08.2019 в 22:56
  Permalink

  Много всезнайковци в нашия град имало!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!