Голям пожар в търновски фитнес вдигна накрак огнеборците в старата столица

Пожар лумна във фитнес центъра Power and Motion, намиращ се на улица „Независимост“ във Велико Търново, видя “Борба”. Инцидентът се случи в късния следобед в петък, а сигнал на телефон 112 бе подаден в 17:40 часа. На място веднага пристигнаха служители на РД ПБЗН с два противопожарни автомобила. Гасенето на пламъците продължи близо три часа, като през това време автомобилното движение в района бе затруднено, а тротоарът пред ГУМ – препълнен от хора, наблюдаващи овладяването на пожара. Огънят бе потушен около 20:00 часа.

Причината за инцидента е техническа неизправност на солариума във фитнеса. През цялата нощ спортният комплекс остана под наблюдение от огнеборците, тъй като вероятността от повторно възпламеняване бе реална.

На местопроизшествието имаше и екип на Спешна помощ – Велико Търново, но медиците съобщиха, че няма пострадали и обгазени сред работещите в Power and Motion и посетителите, които са били в помещението.

Пламъците са унищожили 8 кв. м и опушили 300 кв. м стени. Уредите са невредими, но в спортния комплекс ще бъде извършен освежаващ ремонт, затова през следващите няколко дни няма да работи.

Фитнесът е собственост на двамата братя от Елена – Пенчо и Мартин Трухчеви. Мартин нашумя покрай участието си в предаването Hells Kitchen, където се нареди сред финалистите.

Галина ГЕОРГИЕВА

 

loading...

2 коментара за “Голям пожар в търновски фитнес вдигна накрак огнеборците в старата столица

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *