martineli

martineli

Цигански катун вместо конгресен център вдигнаха в Старото военно училище

Бездомници живеят на открито пред входовете на Областна управа, НАП, Административния съд, НОИ и университета

 

ДОКАТО ЧАКАМЕ 10 МИЛИОНА ЛЕВА ФИНАНСИРАНЕ ЗА ИЗГРАЖДАНЕТО НА ПЪРВАТА МОДЕРНА СГРАДА В НОВИЯ ГРАДСКИ ЦЕНТЪР, ЦИГАНИ СИ НАПРАВИХА катун в Старото военно училище, видя наш екип на място след множество сигнали в редакцията. От кметството заявиха, че самонастаняването на територии, публична общинска собственост, е незаконно и ще уведомят полицията.

Ромският бивак от няколко дни предизвиква широк отзвук в социалните мрежи и множество коментари. Катунът е оформен в близост до някогашния стадион и траншеите, изкопани по водния проект. Циганите са разположили на открито цялата си покъщнина, задоволяват естествените си нужди по храстите, а хигиената им се поддържа с вода, топлена в туби от слънцето. Лагерът им е разположен само на броени метри от Областна администрация, НАП, Административния съд, НОИ, университета и още няколко ведомства, които се намират в Старото военно училище.

Според запознати почти цялата територия от 180 дка е свърталище на клошари и катунари. Оформени са и множество импровизирани депа за отпадъци, които бездомниците събират в района, за да преживяват. Неотдавна зам.-кметът проф. Георги Камарашев обяви намерението на местната администрация за направата на временен паркинг в района и изчистване на растителността, но това така и не се случва. Междувременно бившето военно училище заприлича на джунгла след обилните дъждове, а наоколо вече се срещат дори необичайни за централните градски зони представители на фауната и флората.

Община Велико Търново все още очаква реализирането на проекта си за изграждане на нов градски център именно в Старото военно училище. Чакат се и 10 млн. лв. за изграждането на проектирания от италианския архитект Клауди Нарди фестивален и конгресен център с подземни паркинги и разгъната площ от над 6000 кв. метра.

С. МАРИНОВ

 

 

 

loading...

4 коментара за “Цигански катун вместо конгресен център вдигнаха в Старото военно училище

 • 19.08.2019 в 12:41
  Permalink

  Докато не се повтори случая с Вероника ( лека и пръст ) ще си веят байрака, видимите резултати са налице …

  Отговор
 • 19.08.2019 в 18:12
  Permalink

  Прииждащите пълчища не са само тези катунари. Града се напълни с всякакви хорица от селца и паланки, накупили си жилища или живеещи под наем, които са превърнали общите части на блокове и кооперации в свои. Други са завзели общински тротоари и градинки, построили са си незаконни бараки, железобетонни беседки, гаражни пособия и големи барбекюта. Денонощни веселби и кючеци на дузина селяци и гастарбайтери тормозят цели квартали! Излезли са от село, но селото не ги е напуснало и останалите граждани страдат от тяхната наглост. Кога Общината ще започне масови проверки за незаконни постройки и превзети общински терени, кога ще освободи пълчищата бракми паркирани по тревни площи, тротоари и просто разпадащи се пред блоковете! Избори идат, г-да общинари. Стегнете се малко и не оставяйте самозабравилата се пасмина да превзема града, да гони туристите и все по-малкото останали търновски граждани!

  Отговор
 • 19.08.2019 в 19:50
  Permalink

  Цялата драма с района на Старото военно училище е едно безумие. Кой нормален човек ще започне строеж без да си е осигурил финансите ?! Само не ми е ясно толкова ли е безсилна управата на града, толкова ли няма организация, служба, или какъвто и да е авторитет, получаващ държавна заплата, който да сисвърши работата по опазване на обществения ред тук ?!

  Отговор
 • 20.08.2019 в 0:00
  Permalink

  Това не са хора, това са освирепели зверове. Въпрос на време е да убият някой или изнасилят някоя жена.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *