5 причини, които правят мъжа безразличен към жена си

Дори в най-идеалните взаимоотношения има срок на годност. Различни фактори влияят на това.

Семеен психолог идентифицира 5 от най-честите причини, поради които отношенията на един мъж могат да станат по-хладни.

1. Раждане на дете в семейството
Когато бебето се роди в семейство, 85% от мъжете се чувстват ненужни. Жената е поема грижите изцяло и обръща най-много внимание на детето.

Освен това безсънните нощи и постоянното напрежение се отразяват негативно на отношенията между партньорите. Някои мъже може дори да ревнуват любимото си дете.

Жената става постоянно заета и дори не намира време да се грижи за себе си. Ако искате да изпробвате силата на връзката си, родете дете.

2. Съпругата се превръща в „леличка“
Когато една жена се ожени и след това роди дете, тя често престава да полага грижи за себе си. Преди сте били красива дама, която лесно е спечелила сърцето на любимия си, но какво сега?

Стар халат, заплетена коса и постоянна раздразнителност. Всеки ден се превръщаш в „леличка“. Мъжът иска да види до себе си онова красиво момиче, коетого е покорило и го е накарало да стъпи здраво на земята и да сключи брак.

С течение на времето той просто престава да иска жена си и често намира друг обект на любов. Затова винаги трябва да намирате време за себе си.

3. Битовизмът
Животът разрушава много семейства. Именно поради тази причина много мъже изстиват в брака. Подобни проблеми възникват веднага след като хората започнат да живеят под един и същи покрив.

Когато жената живее сама, тя е свикнала да подрежда и сега трябва да събира чорапи из целия апартамент. Постоянните скандали и разправии водят до краха на семейното щастие.

На пръв поглед изглежда, че всичко това са дреболии, но когато възникват постоянно, семейните отношения се сриват. Според психолозите съвместното съжителство е много голям стрес и за двамата партньори.

За да избегнете скандали, трябва да можете да правите компромиси с половинката. Изграждането на хармонични отношения е възможно, само ако партньорите се разбират и уважават взаимно. Няма нужда веднага да оказвате натиск върху мъжа, трябва да го правите постепенно.

4. Разбира, че е по-привлечен от връзката „момиче – момче“
Това е друг компонент на „домакинството“. Една жена започва да контролира всяко действие на любимия си. В този момент мъжът осъзнава, че му е омръзнало.

Спомня си онези моменти, когато не е бил женен.

Тъй като е било по-лесно и спокойно и никой не го е притискал. Постоянният контрол, скандалите и упреците с течение на времето притесняват човек. тогава идва искреното желание да върне онези моменти, когато все още не е бил женен.

5. Прекаленото задушаване
Ако една жена обича мъжа си повече, отколкото той, тогава такъв съюз е краткотраен.

Разбира се, в началото може да му харесва много. След сватбата обаче той вече е „изпълнен“ с тази любов и бързо се отегчава. На мъжа му става скучно и тойзапочва да гледа настрани.

В такива ситуации рано или късно съпругът ще изневери на жена си. Необходимо е да се обичате еднакво. Това е единственият начин за постигане на хармония във взаимоотношенията.

Източник: marica.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *