6 признака, че сте намерили сродната си душа

Доста лесно е да намерим общи неща с повечето хора. Но да си „паснем“ с тях във възможно всички аспекти на думата е наистина трудно. Когато това обаче се случи, обикновено казваме, че сме намерили своята сродна душа. Уви, това е рядкост. Ако въобще се случи.

След като екипът на BrightSide прочита La mente es maravillosa – монолог за сродните души, решава да сподели кои са шестте основни признака, които показват, че сме я срещнали.

Сродната душа не е равно на истинска любов

Сродна душа, любим човек, истинска любов. Това определено не са едни и същи неща. Вашата сродна душа може и да е някой приятел, роднина, любовник или просто познат. Понякога е достатъчно само да ги видите, да ги чуете как се изразяват или смеят, за да осъзнаете, че сте наистина близки в духовно отношение.

Сякаш сте се познавали от десетилетия

Може би основният признак на сродната душа е чувството, че се познавате с човека отсреща от десетки години. Той може да е много по-възрастен от вас, да е от друга държава или да изповядва различна религия – няма значение. Вие осъзнавате, че той наистина ви разбира. А това само по себе си е безценно.

Споделяте едни и същи ценности

Вкусовете ви за дрехи, храна или други дреболии се различават. Но когато става дума за морални ценности, емоционално изразяване или приоритети в живота, вие сте наистина сходни. Гледните ви точки буквално се припокриват.

Законът на огледалото

Ако трябва да се изразим малко по-прецизно, нашата сродна душа действа досущ като отражението на вътрешното си Аз. Разбирате еднакво добре както себе си, така и тях, тъй като техният образ е огледален на вашия.

Заедно сте креативни

Вашата силна духовна връзка и сходни гледни точки за света са предпоставка за създаването на нещо велико. Когато сте заедно, творческият ви потенциал нараства.

Не е нужно да се променяте един друг

Вие сте еднакви още от самото начало. Ако се налага да се променяте заради тях или пък се опитвате да ги промените, значи не споделяте едни и същи ценности, гледни точки или планове. Съответно – те не са отражение на вашето собствено Аз.

Източник: obekti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *