44 четения

Политологът проф. Евгений Дайнов: „Изборите ще разбутат кочинката на ГЕРБ по много драматичен начин на доста места“

ГРАДОУСТРОЙСТВЕНИК И ГРАДОРАЗВИВАТЕЛ ТРЯБВА ДА БЪДЕ КМЕТЪТ НА ВЕЛИКО ТЪРНОВО И ТОГАВА ВЪОБЩЕ НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА КАКЪВ ЦВЯТ И ОТ КОЯ ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА Е ТОЙ, каза политологът проф. Евгений Дайнов. Според него предстоящите местни избори нищо не променят, но са изключително полезни при наличието на такъв тип власт. „Дори и властта пак да спечели, дори накрая да кажат: „Пак победихме“, кочинката на ГЕРБ ще бъде разбутана, а аз очаквам това да се случи по много драматичен начин, и то на доста места. И тогава хората ще дишнат глътка въздух и отново ще повярват, че е възможно да има управление, което да не е повторение на Бай-Тошовото, каквото е сегашното“, коментира още професорът.

Вчера той представи 11-ото поред издание на „Миндя рок фест” и сподели, че най-голямото му удовлетворение идва от факта, че фестът е изпълнил успешно ролята си – да се пребори с чалгата. „Когато успеем да се справим с простотията в културата, това ще се случи и в политиката. Но в културата нещата стават малко по-бавно. Обаче започваме вече да си връщаме цивилизацията в нейните основи и ГЕРБ все повече висят във въздуха с тяхната простащина. Струва ми се, че не могат да си го обяснят, обаче го усещат, надушват, че това поколение, което сега идва, не е тяхно. Не е нито на Бойко Борисов, нито на Гешев. Хората вече не искат да са простаци и не искат да крадат. И затова толкова истерично бързо тичат към установяване на диктатура. Те ще я установят в някаква степен, но тя ще виси във въздуха, няма да има опора“, категоричен е проф. Дайнов.

Политологът е убеден и в това, че разпадането на устоите може да започне от София, ако Мая Манолова отиде на втори тур. Тогава тя категорично ще отвее Фандъкова, защото софиянци отдавна са натрупали двоен гняв – и към ГЕРБ, и към самата Фандъкова.

„И синя София ще подаде, макар че кое им е синьото на ГЕРБ? Синята идея беше свобода, независим живот, достойнство и върховенство на закона и както казва Левски – всекиму своето. ГЕРБ са организация с нечисти цели, скрита зад политическа маска. Те не са част от синята идея и няма как да бъдат“, казва проф. Дайнов.

НОВ ПОЛИТИЧЕСКИ ПРОЕКТ МОЖЕ ДА СЕ ПОЯВИ, НО НЯМА ДА Е СЕГА, А СЛЕД НЯКОЛКО ГОДИНИ, казва още професорът. И признава, че Слави Трифонов е закъснял с минимум пет години. Има нужда обаче някой да представлява европейските поколения. Защото те вече са няколко в България.

„Младите хора сега не искат да ходят да гласуват в някакво училище и да чакат на опашка. В момента, в който пуснат интернет гласуването, ще се види профилът на младите хора. Сега не го виждат, защото няма електронно гласуване, а те няма да пуснат електронно гласуване, защото не искат младите да гласуват. А те не искат младите да гласуват, защото знаят, че те не са като тях“, категоричен е Евгений Дайнов.

Според него от началото на годината горе в олигархията, зад видимата власт, са се сборили две, дори три групировки, което също е причина за промяна във властта.

„Нелепите, необяснимите неща, които виждаме сега на повърхността, са следствие от този бой отзад. Този бой се пренесе и в ГЕРБ. Защото Цветанов може да е отстранен, но неговите хора са навсякъде. Бойко Борисов се опита да проведе някаква чистка, но не му се получи. Вижте в Русе какво се случи и колко ясно му казаха да си гледа работата. Цялата тази галимация с избора на главен прокурор също е част от тази борба на групировките, което крайно дестабилизира ГЕРБ и неговите съюзници. И това е тенденция, която върви още при съставянето на това правителство. Но винаги е така. Когато концентрираш толкова власт на едно място и след това започнеш да я раздаваш на някакви неприятни субекти – сам си търсиш белята. Цяло чудо е, че добутаха мандата дотук. Макар че с такава опозиция аз ще управлявам 60 г.“, каза още проф. Дайнов.

Сашка АЛЕКСАНДРОВА

3 коментара за “Политологът проф. Евгений Дайнов: „Изборите ще разбутат кочинката на ГЕРБ по много драматичен начин на доста места“

 • 20.08.2019 в 12:58
  Permalink

  Бойко Борисов се опитал да проведе чистка… Хайде стига сте му се четкали. Цветанов му крив, тоя му крив, оня крив – само ББ е безпогрешен и невинен. Слепи ли сте или кухи откъде тръгва проблемът? Да го изберете пак, че нали знаете – иначе следва Потоп.

  Отговор
 • 20.08.2019 в 13:25
  Permalink

  Задкулисието здраво е обхванало Търново и то не е толкова политическо, колкото финансово-мафиотско. Разни муцуни и директорчета ходят заедно да ядат и пият на скрито и кадруват нашироко в района. Вижте само одобрителните „становища“ на ОДМВР за определени кандидати за ръководни постове в съдебната система в района и ще стане ясно кой на кого е човек там!

  Отговор
 • 21.08.2019 в 8:55
  Permalink

  ПрофАН Д. е голям кадем за ГЕРБ.Каквото прогнозира,става обратното!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!