В старата столица заловиха бежанци, скрили се в багажника на автобус | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

В старата столица заловиха бежанци, скрили се в багажника на автобус

Публикувана на: 20.08.2019г. 1814 прегледа

Двама бежанци бяха хванати при рутинна проверка на автобус. Емигрантите са задържани в неделя вечерта в местността Дервент. Около 19:00 часа служители на ТОЛ полицията спрели румънски рейс, за да проверят дали има закупена винетка. В този момент от багажното помещение изскочили двама мургави мъже и побягнали. Опитът им бил осуетен. Веднага са пристигнали служители на търновската полиция, които закопчали чужденците и ги отвели в сградата на ОД МВР в старата столица.

Тепърва ще се изяснява самоличността на бежанците, тъй като мъжете не са имали в себе си документи за самоличност. Пред органите на реда са съобщили, че са от Палестина.

Вероятно тайно са се промъкнали в багажника на автобуса, който изпълнявал курс от Турция до Румъния.

Емигрантите са настанени в Дома за временно пребиваване на малолетни и непълнолетни лица в Горна Оряховица, като с тях е проведена беседа.

По случая е образувана преписка и работата по изясняване на обстоятелствата продължава.

Галина ГЕОРГИЕВА

Коментари за "В старата столица заловиха бежанци, скрили се в багажника на автобус"

  • 19.08.2019 в 12:38

    И от какво точно бягат? Това са НАШЕСТВЕНИЦИ, а не бежанци!

    Отговор
  • 19.08.2019 в 19:31

    Какви деца са тия ?! Каква закрила !? Без документи са, скрили са се в багажника на автобуса, хукнали да бягят, бройте ги ТЕРОРИСТИ с всички последствия за подобна принадлежност.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *