Доц. Милен Михов изпрати поредния сезон като депутат без неизвинени отсъствия и наказания

Народният представител от ВМРО отчете работата си в Парламента

 

БЕЗ НЕИЗВИНЕНИ ОТСЪСТВИЯ И БЕЗ НАКАЗАНИЯ ЗА „НЕПРИЛИЧНО ПОВЕДЕНИЕ“ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ Е ПРИКЛЮЧИЛ ПОРЕДНИЯ СИ СЕЗОН като депутат от „Обединени патриоти“ доц. Милен Михов. За изминалата една година той е станал автор и съавтор на 13 законопроекта за изменение на сега действащи закони. Направил е осем предложения при обсъждането на законите между първо и второ четене и е участвал в четири проекта за решения.

„Този проект, с който се чувствам най-горд, е свързан с Велико Търново и с обявяването на града ни за духовна и историческа столица на България. А измежду питанията по актуални въпроси, които съм правил, имам шест, свързани с нашата област, и едното от тях е за пътя Стражица – Ново Градище. Надявам се след моето питане и след отговора, който получих, тази отсечка да бъде ремонтирана“, каза вчера доц. Милен Михов, който направи традиционния си отчет като народен представител от Великотърновски избирателен район.

Изработените промени в Закона за оръжията, боеприпасите и взривните вещества са другият сериозен успех, който депутатът отчита за себе си. „Става дума за един закон, който заради европейски директиви можеше да създаде много затруднения на всички реконструкторски организации и сериозно да ограничи дейността им, а тя е от обществен характер. Защото това е закон за историческото оръжие и използването му във възстановки, изцяло касае реконструкторското движение в нашата страна. Регламентирахме обаче много точно използването на историческото оръжие и се надявам всички българи, които са ангажирани с възстановяването на родната и световна история, да продължат да се занимават с това“, коментира още доц. Михов, който също е член на клуб „Традиция“.

Търновският народен представител на войводите е участвал активно и в изработването на законопроекта за училищните земи. Документът настоява за налагането на мораториум върху придобиването на училищни земи по подобие на съществуващата забрана върху общинска и държавна собственост в земеделието. „Всичко тръгна от конкретен случай, касаещ 1800 декара училищна земя, но в крайна сметка се оказа, че в България има 2800 имота, които са училищни земи и са такива като дарения, направени още преди 9 септември 1944 г. Земите с такъв статут трябва да бъдат защитени“, категоричен е Михов, който признава, че се надява този мораториум да влезе в сила още през септември.

След старта на новата сесия на парламента народните представители трябва да довършат работата си по измененията на Закона за висшето образование. Промените целят да позволят на държавата по-сериозен контрол върху висшите училища. И една от промените е свързана с това, че всеки новоизбран ректор ще встъпва в длъжност, след като подпише договор с министъра на образованието, и този договор ще изисква ректорите да се отчитат за изпълнението на мандатната си програма пред министъра.

„Другият закон, който за нас е много важен, е Законът за личните документи. Настояваме въвеждането на лична карта за българите по рождение, които живеят в чужбина. Най-вече става въпрос за нашите сънародници в Македония, Молдова, Украйна, Русия и Западните покрайнини. Този документ ще им дава определени правомощия, ще им позволява да работят и учат в България, но няма да има силата на лична карта, с която те да пътуват в Европейския съюз“, коментира още доц. Михов и обяснява, че това е начин да се намали малко стресът върху пазара на труда и недостигът на определени кадри, както и да се реши поне частично въпросът с недостига на студенти.

22 000 ЛВ. ДАДЕ МИНИСТЕРСТВОТО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА НА ОУ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“ в горнооряховското село Върбица само преди няколко седмици благодарение на съдействието на доц. Милен Михов. Средствата са за подобряване на енергийната ефективност в школото. Другото училище, което има нова придобивка след намесата на търновския войвода, е СУ „Цанко Церковски“ в Полски Тръмбеш.

„Успяхме да издействаме нов училищен автобус, което вече ще улесни много децата. Това е единственото средно училище в тази община, освен това е средищно училище и там учат децата от околните населени места. Заради липсата на добър транспорт често се налагаше автобусите да правят по няколко курса, за да доведат децата на училище, а самите деца трябваше да стават в 5 часа сутринта, за да стигнат навреме за първия час“, коментира депутатът.

Вчера той представи и новоизбраните лидери на ВМРО. Общинската организация вече ще ръководи Евгени Коев, който е учител в Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“, зам. председател на областния комитет на организацията е Николай Цонев. Той също е учител и преподава в Природо-математическата гимназия „Васил Друмев“.

С. БОЯНОВА

 

 

 

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *