183 четения

Горнооряховка представи България на Световното първенство по бодибилдинг на Бахамите

С перфектната си форма Анита Маркова спечели фенове от цял свят

 

30-ГОДИШНАТА КРАСАВИЦА АНИТА МАРКОВА ОТ ГОРНА ОРЯХОВИЦА СЕ ИЗЯВИ НА СЦЕНАТА НА СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ПО БОДИБИЛДИНГ за жени, което се проведе на Бахамските острови. Съревнованието прикова вниманието на любителите на фитнеса на 10 август, а в него участваха около 40 дами. Нашенката се състезава в най-женствената категория – бикини фитнес, като за целта се подготвяла седем месеца. Това е второто първенство, в което се включва, след като още при дебюта си в Италия грабна първото място в надпреварата, организирана от World Beauty Fitness & Fashion. Тази победа именно й отредила възможността да се представи и на Бахамите.

„Подготовката ми започна веднага след като слязох от сцената на WBFF Италия. Планът беше начертан и включваше много лишения, ограничения и тежки тренировки. Храненето ми беше много опростено – яйца, бяло месо, ориз, салати, риба. Тренирах пет дни седмично изключително фокусирано“, разказа Анита.

Като най-голямото предизвикателство обаче посочва балансирането между семейния живот, бизнес пътуванията, грижата за детето си, храненето под час, тренировките и работата с клиентите, които й се доверяват за добра форма.

Горнооряховката сподели, че Световното по бодибилдинг преминало в два тура – сутринта по бански и вечерно шоу – отново по бански и вечерни рокли. Конкуренция срещнала в лицето на около 40 жени от цял свят, като по думите й някои били много добре подготвени, а други – не чак толкова. За съжаление, журито не поставило Анита в топ 10, като това решение бе прието с голямо възмущение от зрителите на състезанието.

„Получих хиляди съобщения от хора, които са стояли до 04:00 часа сутринта, за да ме гледат в директното излъчване по интернет. Всички бяха много разочаровани, че не съм в десетката! Класирането беше нелепо. Рядко си позволявам да нарека нещата с истинските им имена в медийното пространство, но тук ситуацията беше комична. Там осъзнах, че тази световна сцена е „social media“, или конкурс, който няма нищо общо с фитнес тялото, кондиция, форми, релеф, цялостна визия и всичко, за което аз се бях подготвяла. Бяхме твърде различни като структура, форми и външен вид момичета. Особено момичетата, които влязоха в топ 10, и респективно победителките“, коментира Анита.

Горнооряховката сподели, че й е направило впечатление, че всички състезателки в топ 10 са най-лансираните модели (инфлуенсъри) на федерацията още преди състезанието.

„Най-смешното е, че не излезе никаква информация за останалите места. Не съм разочарована, изпитвам още по-голяма мотивация да намеря път и да покажа, че когато човек дава 100% от себе си в нещо, рано или късно ще дойде и неговият ред. Имам търпение да изчакам моя, работейки здраво за него“, увери тя.

В момента Анита се е отдала на почивка, за да си възстанови стриктния режим, който спазвала толкова дълго време.

Тепърва за нея предстоят интересни неща. Фокусирана е върху издаването на първата си книга, която през есента ще излезе на пазара. Вярва, че с изданието ще успее да помогне на много хора да започнат да водят балансиран начин на живот и да сбъднат мечтите си за перфектна фигура.

Относно състезания, на които да се яви, има няколко набелязани, като едното е в края на тази година.

Галина ГЕОРГИЕВА

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *