Специални контейнери за дрехи и обувки ще поставя Търновската община

Специализирани контейнери, в които могат да се изхвърлят само дрехи и обувки, ще поставя Община Велико Търново. Идеята е на кмета Даниел Панов и вече е поставена за дискусии в постоянните комисии към местния парламент. С изграждането на системата ще се предотврати проблемът с разпиляването и нерегламентираното изгаряне на текстилните изделия, което ще доведе до подобряване на екологичния и естетически вид на града. Контейнерите ще бъдат предоставени от дружество „Евротекс” – Димитровград. Всеки един от контейнерите побира 200 кг. Дрехите и обувките ще се събират един път в седмицата.

Събирането, транспортирането и последващото оползотворяване се извършва за сметка на компанията, без да се заплаща нищо от Общината и данъкоплатците. От кметството вече обявиха и обществена поръчка за изграждане на първите изцяло подземни съдове за смет.

 

loading...

3 коментара за “Специални контейнери за дрехи и обувки ще поставя Търновската община

 • 21.08.2019 в 15:28
  Permalink

  И фирмата ги продава в дрехи на килограм.

  Отговор
 • 21.08.2019 в 16:02
  Permalink

  По-добре си събирайте отпадъците от контейнерите за разделно събиране , вместо да измисляте само глупости. Контейнерите за пластмаса в кв. Бузлуджа са вечно препълнени.

  Отговор
 • 21.08.2019 в 21:35
  Permalink

  Нека има и такива контейнери…. Но тези за хартия, стъкло и пластмаса трябва да са повече и по-стриктно да се събират. На места комплекта не е пълен, но от телефона на фирмата не показват интерес да си попълнят липсите. Скъпо и бавно било.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *