Спортен клуб по спидуей иска да възстанови мотостадион „Янтра“ в село Леденик

Мащабна инвестиция в бившия мотостадион край село Леденик планира Спортен мотоклуб „Спидуей”. Целта е след възстановяване на пистата на нея да се провеждат тренировки и състезанията, включително и международни. На предстоящото заседание на Великотърновския общински съвет ще бъде обсъдено предложението на кмета инж. Даниел Панов мотоклубът да наеме за 10 години пистата в Леденик при месечна наемна цена от 52,40 лв. Кметовете на Леденик и съседното село Шемшево са дали положително становище относно инвестиционното намерение на спортистите. То бе поставено и на обществено обсъждане в Леденик, където също получи подкрепа.

Мотостадион „Янтра” е изграден през 1971 г. и до 1990 г. на него са се провеждали мотоциклетни състезания, включително и с международно участие. В предложението си до Община Велико Търново от клуба анонсират, че са готови да изградят ограда на комплекса, като пистата допълнително ще бъде отделена от зрителите с буферна зона, обособена с двуредна ограда. Мотористите предлагат да изградят за своя сметка и съблекални с душове, които да се ползват и от футболистите с допълнителна уговорка. Ще има помещение за охрана, паркинг за мотори, ще се закупят трактор и поливачка за поддръжката на трасето. Общо от „Спидуей” изчисляват инвестицията си между 250 000 и 300 000 лв.

В случай че съоръжението им бъде отстъпено под наем за срок от 10 години, от клуба поемат ангажимент да се грижат и за футболния терен, на който ще продължат своите занимания и ще играят мачове футболистите от региона.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *