ВМРО номинира за кметската надпревара във В. Търново доц. Милен Михов, Ивета Кабакчиева и Евгени Коев

Войводите ще издигнат кандидати за градоначалници и в Г. Оряховица и Златарица

 

НАРОДНИЯТ ПРЕДСТАВИТЕЛ ДОЦ. МИЛЕН МИХОВ, ЗАМЕСТНИК ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ИВЕТА КАБАКЧИЕВА И НОВОИЗБРАНИЯТ ОБЩИНСКИ ЛИДЕР НА ВМРО Евгени Коев са номинациите на войводите за кмет на Велико Търново. Кой от тримата ще влезе в битката за поста на предстоящите избори през октомври, ще стане ясно в началото на септември.

В старата столица ВМРО ще направи и пълна листа за общински съветници, каза председателят на общинската организация Евгени Коев. С пълна листа войводите ще участват в изборите и в Горна Оряховица, и в Златарица. Това са и другите две общини в областта, в които организацията ще излъчи кандидат за кмет. Номинации ще има и във всички малки населени места в тези общини, където ще бъдат проведени избори.

„Златарица е нашият приоритет. Там ще се борим за пореден мандат с Пенчо Чанев, който е успешен кмет на ВМРО“, коментира доц. Милен Михов. Той потвърди и това, че организацията ще подкрепи успешни кандидатури и на други места в областта. Засега единственото известно име, зад което застават войводите, е това на Генчо Генчев в Свищов, който получи подкрепата и на двете големи политически сили ГЕРБ и БСП.

„И в тези избори ние ще следваме модела от Европейските избори, що се отнася до листите. Ще играем с ясен облик на ВМРО, но с широко гражданско участие. Философията ни е подчинена на това: „Избирай мажоритарно, гласувай преференциално“. На евроизборите ВМРО получи най-голям процент преференции. И сега ние отново разчитаме на избирателите, които не просто ще избират листа, а и ще търсят в листата изявени и достойни лица“, заяви още областният лидер на ВМРО доц. Милен Михов.

Сашка АЛЕКСАНДРОВА

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *