22 четения

Горнооряховските борци почнаха подготовка на нов тепих за над 10 000 лева

На нов тепих тренират вече момчетата и момичетата от горнооряховския клуб по борба „Локомотив“. Подаръкът за центъра в Горна Оряховица е от Българската федерация по борба и е признание за добрите условия, предоставяни от спортна зала „Никола Петров”. Тепихът е най-ново поколение, лицензиран от ФИЛА за международни първенства, и е на стойност над 10 000 лева. Близо 60 момчета и момичета от цялата област тренират борба в „Локомотив”. С тях работят трима треньори – Николай Ганев, Пламен Дончев и Никола Минчев. Горнооряховските борци подновиха тренировки на 20 август. Седмица преди това 15 деца бяха на лагер в Равда, организиран от клуба.

В момента подготовката е насочена към Балканиадата от 1 до 6 октомври в Панагюрище. „Локомотив” със сигурност ще има свой представител в лицето на Цветелина Цонева при момичетата в категория до 46 кг. Тя е шампионка от лятното първенство и титуляр в категорията на националния отбор. Още двама „локомотивци” имат шанс да са сред националите, но ще трябва да минат преборвания в „Дианабад” на 11 септември. За място на Балканското ще се борят Николай Момъков до 52 кг и Мартин Маринов до 75 кг.

Огромни благодарности за подкрепата, която Българската федерация по борба оказва на „Локомотив”, от името на всички треньори и ръководители на борбата в Горна Оряховица изказа председателят на Управителния съвет Цветан Зеленков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *