Когато е чисто – и хората пазят повече

След като на няколко пъти подавах сигнал по имейла до кмета на град Велико Търново и Общината (след като имат публикуван имейл, значи може и там да им се подава сигнал, а не да взимаме отпуска, за да подаваме молба лично) и нямам отговор от тях, нито някакво действие, пиша на Вас, като сериозна медия за региона.

Изпращам като прикачен файл снимка на опасността на ул. „Плиска” N 4 – резултатът от ремонта на „Ево” ООД, с разрешение за строеж N 275 от 19.12.2018. Проект, който е съгласуван и с Община Велико Търново. От фирмата ми казаха, че там са приключили, и… всичко остана в този вид.

Значи тази шахта и бетоновото покритие (на снимката), така оставено, е предпоставка, застрашаваща здравето на хората. Една майка с количка, ако мине оттам – питам Ви – какво ще стане?

А какво да се каже за непочистената улица пред „Плиска” N 2 между входове „А” и „Б” – или пак да го чистим ние, хората, които плащаме данъци.

В цял свят големите селища се чистят и на сутринта градът е чист и измит. На нарушителите им налагат глоби, на фирмите, които не чистят – също. Това е работа на общинската администрация, защото, когато е чисто, и хората пазят повече.

С. ГЕОРГИЕВ

loading...

4 коментара за “Когато е чисто – и хората пазят повече

 • 22.08.2019 в 13:49
  Permalink

  То да е само това с мед да го намажеш кмета. А в случая майката с количка няма да мине от там, защото тротоарът свършва и има паркирани коли. Но не ги ли тормозим с постоянни сигнали, сами няма да се сетят да оправят нередностите.

  Отговор
 • 22.08.2019 в 15:13
  Permalink

  Бай ствари – тротоара не свършва там, прави завой – на дясно и пак има тротоар. Аз живея там и знам. Както и да е. Проблема е точно описан – минават по проект, вземат си парите, и няма никакъв контрол. Да не говорим тези дни – какво направиха Овъргаз (освен и великите Ево ЕООД) на същата улица – без разрешение дори да копаят. Няма наказания, няма и контрол. Шахтите сега ще се напълнят с боклуци и накрая пак ще има аквапланинг. Нямам думи

  Отговор
 • 22.08.2019 в 16:08
  Permalink

  Срамота. Какво е това. Една снимка – говори много. Целия град прилича на кочина. Утре г-н Кмета ще тръгне да прави изявления, колко улици е направил, колко нещо за изминалия мандат. Разходете се по централната улица – където е сградата на общината, или минете на ул. Ниш -до игрищата на Бачо Киро – пепел, мизерия, не равни плочки и какво ли още не. Не искам да опреквам Кмета, но нали той е градоначалника на града ни – лицето. Срамота. Чакат да се случи нещо, като с детето на спортното училище на площадката и тогава да се сетят (имам предвид тази бетона плоча).

  Отговор
 • 22.08.2019 в 21:03
  Permalink

  Вие правете безобразията па кмета ви е виновен

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *