Търсят наематели на язовир в Плаково и земеделски терени в Ресен

Местната власт в старата столица отдава под наем язовира в Плаково. Водоемът е с площ близо 160 дка и предлага чудесни условия за риболов на шарани. В него въдичарите често се радват наслука от средно трикилограмови сладководни риби. Язовирът бе добре известен на рибарите в околността, защото предишният наемател го бе превърнал в предпочитано място за спортен риболов. До водоема се стига по маршрута Велико Търново – Дебелец – Елена и последните метри представляват чакълен път. Той има предпоставки да се превърне в конкурентоспособен на язовира „Света гора“, който редовно събира въдичари от различни части на областта и страната.

Отдаването на язовира е за срок от 10 години, а минималната годишна конкурсна цена възлиза на 5520 лв. Кандидатите следва да са физически лица – хидроспециалисти, или юридически – разполагащи със съответните специалисти за осъществяване на дейностите по стопанисване, поддръжка и експлоатация на язовирната стена и на съоръженията към нея. Желаещите трябва да представят пред Общинския съвет своите инвестиционни намерения, като приоритетни са тези, които включват разкриване на работни места и включващи социална значимост за околието.

Местната власт търси наемател и на земеделски терени в района на Ресен. Имотите са с обща площ 622 дка и бъдещият им стопанин следва да участва в публичен търг за отдаването им. Наддаването започва от 30 497,59 лв., а договорът ще бъде сключен за 5 години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *