193 четения

„ЦСКА 1948” помага на църква в Горна Оряховица, строена от Колю Фичето и изографисана от Захари Зограф

Футболисти, треньори и служители на „ЦСКА 1948” се включиха в кампания по събирането на средства за храм в Горна Оряховица. „В армейския лагер попаднахме на статия, в която се призовава за спасението на църквата „Свети Николай Чудотворец“, и веднага решихме да помогнем.

Ще използваме мача с „Локомотив“ в Горна Оряховица, за да занесем лично събраната сума. Преди срещата един от лидерите на ЦСКА ще предаде дарението на човек от църковното настоятелство. В същото време призоваваме армейските фенове на стадиона също да дадат пари за храма. Служител на клуба ще бъде в сектора с агитката, за да събере средства. Те ще бъдат добавени към вече събраната сума“, пише на сайта на „червения“ клуб.

Действащият храм „Св. Николай” е изоставен през годините. Сега местната общественост се е заела с благородното дело да го възстанови в пълния му блясък. Необходими са 32 000 лева за спешен ремонт на покрива. Сградата е наистина безценна. Църквата е строена от Колю Фичето и изографисана от Захари Зограф.

„В ЦСКА винаги сме готови да помогнем на благородни каузи. Благодарим на всички, които вече помогнаха или ще помогнат на стадиона за възстановяването на църквата „Свети Николай Чудотворец“ в Горна Оряховица“, пишат още армейците.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *