13 четения

В „Локомотив“ се стягат за 100 години футбол, канят Пеневата чета за приятелски мач

100 години организиран футбол ще празнуват на 13 септември в Горна Оряховица. За начало на организирания футбол в града се приема срещата между „Чардафон” (Габрово) и „Атлетик” (Горна Оряховица) на 21 септември 1919 г. в Габрово. Същата дата е взета за основополагаща и от габровската футболна общност, която също празнува по това време, а център на събитията ще бъде мач между ветерани от Габрово и Горна Оряховица.

Кулминацията на проявите, с която ще се ознаменува годишнината в Горна Оряховица, също ще е футболна среща. Вариантите за съперник на този етап са три – бронзовите медалисти от Световното първенство в САЩ през 1994 г., ветераните на ЦСКА или на „Левски”.

Независимо кой ще застане от двете страни на центъра в празничния ден, мачът ще е ръководен от съдийска бригада ветерани от Горна Оряховица. Двата тима ще излязат със специални екипи „100 години”, изработени от „Красико”. Преди първия съдийски сигнал ще бъдат връчени почетни отличия на бивши футболисти, деятели и въобще хора, помагали на футбола в града. Стогодишнината ще е свързана с много прояви преди и след мача на 13 септември – като детски турнир, изложба, представяне на книга и т.н.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!