11 четения

Хлапета стават детективи в Никополис ад Иструм

ХЛАПЕТА ЩЕ СТАНАТ ДЕТЕКТИВИ В ОПОЗНАВАТЕЛНА ИГРА, КОЯТО ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ НА 30 АВГУСТ В НИКОПОЛИС АД ИСТРУМ. Инициативата е част от поредицата събития, с които ще бъде закрита Лятната детска полицейска академия. Такива инициативи има в няколко населени места в община Велико Търново.

Възпитаниците на Лятната полицейска академия от младежки клуб „Нике“ в Никюп са решили да приложат детективските си умения в археологическия резерват Никополис ад Иструм. Археологът Калин Чакъров е автор на играта, която ще увлече малките посетители на обекта. Идеята му е да ги предизвика да търсят улици в римския град и да обръщат внимание на сгради, покрай които често минават, но не знаят почти нищо за тях. Затова ще трябва да си потърсят и информация.

В 20 населени места от общината за поредна година през летните месеци бяха организирани занятия за децата, в които те се учат как да противодействат на агресията, как да се пазят от разпространители на наркотици, трафик на хора, какви са правилата за безопасност на движението и правилните реакции при бедствени ситуации. Обученията са съчетани с игри и активна спортна дейност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!