Новини

Общинското общежитие във Велико Търново запълни капацитета си

74 ДЕЦА СА ПРИЕТИ В ОБЩИНСКОТО УЧЕНИЧЕСКО ОБЩЕЖИТИЕ „КОЛЮ ФИЧЕТО“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО и така пансионът ще започне новата учебна година със запълнен капацитет. Миналата година в общежитието бяха настанени 65 момичета и момчета, сега е останало само едно свободно място и то е за момче, каза директорът Таня Трифонова, която допълни, че през лятото в общежитието е направен малък ремонт.

39,20 лв. е таксата, която родителите заплащат за престоя на децата си в общинския пансион. В тази цена влизат разходите за отопление, осветление, интернет и кабелна телевизия.

За да бъдат настанени в общежитието, учениците трябва да са завършили 7 клас и да умеят да се грижат сами за себе си. Веднъж приети, те имат право да останат, докато не завършат 12 клас. Най-често тази услуга ползват момчета и момичета от цялата област, както и от съседни области, които са приети в професионалните гимназии, както и в двете профилирани – Езикова и Природо-математическа.

Общежитието получава бюджет, който се формира според броя на децата и още няколко показателя. Държавата дава около 2000 лв. на дете, което ще рече, че за новата година общежитието ще разполага с около 220 000 лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *