martineli

martineli

Търновка твърди, че е преборила онкологично заболяване с домашно приготвен сироп от алое

Виолета Цанева от старата столица вече няколко години пие сироп от алое и твърди, че благодарение на тази чудотворна смес е успяла да се спаси от завръщането на онкологично заболяване, с което се е борила два пъти. Жената подчертава, че не е лекар, нито има някакви финансови мотиви, за да популяризира рецептата, и не я продава. Произвежда тропическото растение за собствени нужди вече пет години. Споделя технологията по приготвяне на сиропа и позовавайки се на хиляди проучвания, уверява, че сместа носи само ползи за здравето и не може да навреди.

„Всеизвестно е, че алоето се използва в козметиката, а в медицината – при изгаряния и дерматологични проблеми. То е много ефективно и за подсилване на имунната система и въобще действа изключително благоприятно на организма. Когато се приема редовно – стопира образуването на туморни клетки“, разказа 60-годишната жена.

Преди пет години тя се заела да отглежда в домашни условия тропическото растение и всеки ден пие сироп от него като профилактика срещу рак.

Виолета била диагностицирана с карцином на гърдата, когато била на 34 години. За щастие, заболяването било установено в начална фаза и приложената своевременно операция била успешна. След хирургичното лечение продължила живота си напълно нормално. 15 години по-късно обаче напипала бучка на другата гърда. Страхувала се, че този път туморът може да е злокачествен, затова не се колебала дълго дали да отиде на преглед при онколог. За втори път била диагностицирана с рак на млечната жлеза и се наложило пак да я оперират. Последвала химиотерапия, която рязко влошила общото й състояние. Облъчването сринало имунитета й и довело също и до кардиологични проблеми. 60-годишната жена започнала да търси алтернативни медицински подходи за възстановяване и попаднала на книга, в която пишело за чудодейната рецепта с алое.

„Аз съм запалена цветарка и знаех, че за мен няма да е проблем отглеждането на това растение. Осъзнах, че няма какво да губя, ако започна да пия еликсира, и подходих оптимистично към рецептата“, заяви Виолета.

Успяла да се сдобие с автентично тропическо алое от разсадник в Пловдив, не срещнала трудности и в отглеждането. По думите й растението изисква единствено топъл климат, а поливането трябва да става рядко, защото иначе може да изгние.

„За сиропа са необходими няколко листа от алое. Хубаво е общото им тегло да не надвишава 300 грама. Измиват се и им се махат бодличките. Използвам пасатор, за да ги направя на каша, и към нея добавям 500 мл червено вино и 2 – 3 лъжици мед. Сместа оставям в хладилника за една седмица, а след това я прецеждам през марля“, обясни търновката.

Твърди, че приема еликсира всеки ден на гладно, а количеството не е повече от една лъжица сутрин и една вечер.

Тази рецепта спазвала известно време и след като отишла на задължителния онкологичен преглед, лекарите й съобщили, че няма разсейки и нищо притеснително, заради което да й препоръчат отново химиотерапия.

„Природата е създала забележително растение и би било грехота, ако не се възползваме от качествата му. Освен че ми помогна да преборя завръщането на рака, то намали и високото ми кръвно налягане“, допълни жената.

Виолета подчерта, че по никакъв начин не омаловажава работата на онколозите, защото благодарение на тях е жива днес. Убедена е обаче, че ако бе попаднала на сиропа преди 20 години, едва ли щеше да се разболее повторно от рак.

Галина ГЕОРГИЕВА

 

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *