26 четения

Осъдиха условно мъж, държал 203 файла порнографски материали с непълнолетни

Подсъдимият карал петима малолетни да гледат и участват във видеата

 

По обвинение на Районна прокуратура – Елена, и след одобрено от съда споразумение осъдиха мъж за държане на порнографски материали.

Подсъдимият Г. Т. е признат за виновен и осъден за това, че за времето от неустановена дата през 2016 г. до ноември 2017 г. в село в община Елена е извършил престъплението. Използвайки компютърна конфигурация и неустановен IP адрес, представяйки се в социалната мрежа Фейсбук, както и в Скайп с името „Заек с витамин – С“, склонил пет лица, ненавършили 14-годишна възраст, да наблюдават и участват в порнографски материали.

Осъден е и по обвинение за това, че на 31 януари 2018 г. в ползван от него имот държал за себе си върху дисково пространство на преносим компютър и карта памет на мобилен телефон порнографски материали. Това били 203 файла със снимки и видеоклипове на лица от двата пола, изобразяващи открито сексуално поведение, за създаването на които са използвани лица, които изглеждат като ненавършили 18 години.

За извършените деяния е осъден на девет месеца лишаване от свобода, изпълнението на което е отложено за срок от три години, и глоба 200 лв., която да заплати в полза на държавата.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

Н. ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!