15 четения

Силно представяне на „АП спорт“ в Нови Сад, Самуил Донков и Николай Колев със сребърни отличия

Състезателите по спортна стрелба на спортен клуб „АП спорт“ участваха в ежегодния международен турнир в Нови Сад (Сърбия) като подготовка за участие в няколко големи спортни форума.

Самуил Донков се класира втори на въздушен пистолет при мъжете. Той водеше класирането във финала до последния изстрел, но остана втори на четири десети от точката, изпреварен от Гъргич (Сърбия). Николай Колев е десети с 567 точки, Мартин Драгомиров – 552. През тази седмица на Самуил му предстои участие на световната купа в Рио де Жанейро (Бразилия) и борба за олимпийска квота.

Смесеният отбор на „АП спорт“ на пистолет в състав Адиел Илиева и Николай Колев влезе във финала на дисциплината с четвърти резултат, изпреварвайки тандемите на Великобритания, Хърватска, Литва и българския национален тим. Във финала след оспорвана битка за третото място с първия и втория отбор на България нашите завършиха четвърти на три десети от третия.

Николай Колев спечели сребърен медал в дисциплината „Център файър“ пистолет на 25 метра. Николай водеше след прецизната стрелба с изключително висок резултат от 291 точки, но няколко грешки в бързата стрелба го оставиха на второто място. Като многократен армейски шампион на Николай му предстои участие в Световните игри на CISM в Китай през октомври и резултатите му се подобряват чувствително. Предстоят му още няколко участия в големи турнири и повишаване на спортната форма.

Николай заедно с Петя Луканова ще вземат участие в първото Световно първенство по спортна стрелба за ветерани в Зул (Германия) от 7 до 12 септември. Изключителната масовост на форумите за ветерани предизвика вниманието на Световната федерация и появата на това първенство. Много елитни състезатели продължават състезателна дейност и след 45-годишна възраст и се очакват много високи резултати на първенството.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *