210 четения

Най-голямото училище в областта посреща учебната година с нова дограма и отоплителна система

Кметът Даниел Панов възложи на комисия да провери всички учебни институции

 

Най-голямото училище във Велико Търново – СУ „Емилиян Станев“, ще посрещне новата учебна година с изцяло подменена външна дограма, съвременна отоплителна система, обновени кабинети и класни стаи. В учебната институция с над 1300 възпитаници започна основен ремонт на сградата и прилагане на съвременни мерки за енергийна ефективност. До първия учебен ден ще са завършени всички ремонти на вътрешните помещения, монтирането на PVC профилите и новото осветление, готова е отоплителната инсталация. За басейна ще бъдат монтирани нови панели за топла вода.

Цялата сграда на СУ „Емилиян Станев“ ще бъде санирана, като дейностите ще бъдат извършени на етапи и няма да повлияят на учебния процес. Докато трае санирането на отделните корпуси, съответните входове ще бъдат затворени за гарантиране сигурността на учениците.

Ремонтът е част от големия проект на Община Велико Търново за прилагане на мерки за енергийна ефективност в пет училища. Това бе сторено в ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ и ПМГ „Васил Друмев“. Обновяване предстои също на сградите на ОУ „Петко Р. Славейков“ и ОУ „Неофит Рилски“ (Килифарево). Финансирането е по Националния доверителен екофонд.

Ходът на работата в СУ „Емилиян Станев“ бе проверен от специално сформирана от кмета на Велико Търново Даниел Панов комисия, чиято задача е да провери готовността на училищата за първия учебен ден. За ръководител е определен заместник-кметът проф. Георги Камарашев.

На финал е обновяването на сградата на Спортното училище и СУ „Георги С. Раковски“, където остават отделни довършителни работи без влияние върху учебния процес. След десетилетия прекъсване там е възстановен вътрешният плувен басейн. Тази сутрин комисията обходи също ОУ „Бачо Киро“ и ОУ „Св. Патриарх Евтимий“.

Обект на проверката е състоянието на пешеходните пътеки и наличието на съответните пътни знаци. Всички констатирани от комисията въпроси ще бъдат решени до началото на новата учебна година.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!