Новини

7 души от региона участваха в XII Летен университет на младежката организация на ГЕРБ

Бойко Борисов пред участниците във форума: „Гарантирано догодина вдигаме отново с 10% доходите“

 

Седем души от Велико Търново и областта участваха през почивните дни в XII Летен университет на МГЕРБ. Народният представител и член на НИС на организацията Станислава Стоянова и великотърновският областен младежки лидер и общински съветник в старата столица Георги Недев бяха част от форума заедно с още петима младежи от региона, преминали предварителната селекция.

Над 250 млади хора от страната участваха в събитието, като повечето са били номинирани от колегите си в съответните общински структури да бъдат част от кандидатите на ГЕРБ за местната власт. Това обясни депутатът и член на националното ръководство на МГЕРБ Станислава Стоянова. „ГЕРБ залага много на младите хора и като част от НИС, съм изключително щастлива, че в цялата Великотърновска област местните структури на ГЕРБ номинираха за общински съветници множество достойни млади хора. Уверена съм, че тази есен най-подкрепяната партия ГЕРБ отново ще представи най-силните и балансирани кандидатски листи“, заяви Станислава Стоянова. Летният университет има за цел младите да бъдат максимално подготвени и активни, затова наред с авторитетните лектори и беседите програмата включваше и интерактивна част“, обясни Стоянова.

„Политика се прави със сърце – това е моето вътрешно убеждение и съм много щастлив, че по време на университета чух точно това и от председателя на 44-тото Народно събрание г-жа Цвета Караянчева. Винаги съм чувствал, че истински политик се става само с добро и отдадено сърце. Само така е истинско и устойчиво и можеш да бъдеш полезен. Защото хората разбират, когато си добър“. Това коментира Георги Недев, който е номиниран за нов мандат във Великотърновския общински съвет. Като областен лидер на МГЕРБ Недев не скри удовлетворението си от представянето на великотърновската група по време на форума.

XII Летен университет на МГЕРБ уважи министър-председателят на България и председател на ПП ГЕРБ Бойко Борисов. „Когато фактите говорят, по-добре човек да замълчи. В рамките на само една седмица двете световни агенции Fitch и Moody’s дадоха своята положителна оценка за кредитния рейтинг на страната ни. Техните становища ги чете цял свят, на тях няма как да им кажеш какво да напишат. Двете агенции дадоха своите оценки на базата на стабилните външни и публични финанси, икономическия ръст, увеличаващия се бюджетен излишък, ниския държавен дълг, подобряващите се фискални показатели и водената от нас благоразумна политика. Нищо общо с глупостите, които някои хора говорят“, заяви по време на форума Борисов.

По думите на премиера членовете на ГЕРБ не трябва да спорят с политическите си опоненти, защото е достатъчно просто да се направи едно сравнение с положението в страната ни преди и сега.

Министър-председателят уточни, че според Fitch и Moody’s икономическият растеж ще бъде подкрепен от доизграждането на магистралите „Хемус“ и „Тракия“. „АМ „Хемус“ е приоритет номер 1. Тя ще промени Северна България. Догодина по това време няма да има участък по цялото трасе, по който да не се строи. Парите са отделени, искам да видя магистралата построена, това ми стига“, призна Борисов. Той отчете, че у нас има над 250 завода само за части за автомобилостроенето. „Ще строим още индустриални зони, където големите фирми да дават високи заплати. Така ще върнем българите. От нас каквото зависи – ще помагаме. Затова догодина гарантирано вдигаме отново с 10% доходите“, съобщи премиерът.

Във връзка с предстоящите местни избори председателят на ГЕРБ подчерта, че само победа ще даде възможност да се довърши всичко започнато. „Аз дори съм сигурен, че от другите партии осъзнават, че ако не е ГЕРБ – ще започнат катаклизми. Какво значи да подкрепиш независим кандидат, и то в големите градове? Пред кого този човек ще носи отговорност, като няма партия?“, попита Бойко Борисов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *