Трима с тежки изгаряния след гасене на пламнал автомобил край село Янтра

Трима души са пострадали тежко, след като се опитали да изгасят пламнал лек автомобил на пътя между горнооряховските села Драганово и Янтра. Инцидентът станал около 16 часа в събота. 28-годишна жена и двама мъже, на 42 г. и 55 г., от Перник пътували с „Фолксваген Голф”. Минути след като заредили возилото на газстанция и спрели на кръстовище на знак „Стоп“, колата лумнала в пламъци заради получило се факелно горене от газовата бутилка. Шофьорът и двамата му спътници слезли от фолксвагена и започнали да гасят пламъците.

Тримата обаче получили тежки изгаряния по ръцете, краката и лицата. Горящата кола пък потеглила на собствен ход и се забила в храсти, които се запалили. След подаден сигнал на телефон 112 на място пристигнали огнеборци и линейка. Пожарникарите бързо потушили стихията, като успели да спасят намиращата се в близост нива от 50 декара с царевица. Колата е изпепелена напълно. Жената и двамата мъже са откарани в Клиниката по изгаряния в Русе.

Само в събота в областта е имало 15 излизания на пожарната по различни сигнали. В Кесарево и в Свищов е имало инциденти при варене на буркани. В стражишкото село са спасени 52 дка борова гора, а в Свищов са опожарени две перални в двора на къщата, където семейството варило буркани за зимата. В неделя сутринта искри при рязане на стара техника в Михалци подпалили сайванта на къщата, но за късмет, пострадали няма.

Н. ГЕОРГИЕВА

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *