7 четения

Времето днес: Остава топло, от утре повече облаци и слаба вероятност за превалявания

През нощта ще преобладава време с незначителна облачност до ясно. Ще бъде почти тихо. Минималните температури ще бъдат между 12 и 17. За В. Търново се очаква минимална температура около 13. През деня ще има незначителна облачност и ще духа слаб вятър от изток. Максималните температури ще бъдат между 31 и 34. За В. Търново се очаква максимална температура около 31. Атмосферното налягане ще се задържи без съществени изменения. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 36.2 през 2015 г., а най-ниската измерена минимална температура е 8.0 през 1961 г. Слънцето ще изгрее в 06 часа и 43 минути и ще залезе в 19 часа и 48 минути. Фаза на Луната: четири денонощия след новолуние.

В сряда облачността ще се увеличи и около и след обяд ще бъде предимно значителна. Над северозападните райони на Северна България след обяд на места е възможно да превали слаб дъжд. През нощта срещу четвъртък и над централните части на Северна България на места ще превали дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от запад. Минималните температури ще бъдат между 15 и 20, а максималните ще бъдат между 24 и 29.

В четвъртък през по-голямата част от деня ще има променлива до значителна облачност, на места, предимно над полупланинските райони, със слаби превалявания от дъжд. Вечерта облачността ще намалее. Ще духа слаб до умерен вятър от северната четвърт. Минималните температури ще бъдат между 17 и 20, а максималните ще бъдат между 24 и 29.

В петък ще преобладава време с променлива облачност. Ще духа слаб вятър от североизток. Минималните температури ще бъдат между 17 и 20, а максималните ще бъдат между 28 и 31.

В събота, неделя и понеделник ще има променлива облачност, с временни увеличения до значителна. В събота след обяд, предимно над северозападните райони на Северна България, на места ще превали слаб дъжд. В неделя и понеделник над Северозападна и Централна Северна България на места ще превалява дъжд. Ще духа слаб вятър, в събота без определена посока, в неделя и понеделник – от запад. Минималните температури ще бъдат между 16 и 19, а максималните ще бъдат между 27 и 30.

Над западните и централни части на Стара планина във вторник ще има незначителна до променлива облачност. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 21. В сряда облачността ще се увеличи до значителна и предимно над западните части на планината, на места ще превали дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър, предимно от северната четвърт. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 18. В четвъртък, през по-голямата част от деня, ще има значителна облачност, на места с превалявания от дъжд. Вечерта облачността ще намалее. Ще духа слаб до умерен вятър от северната четвърт. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 18. В петък ще преобладава време с променлива облачност. Ще духа слаб вятър от запад. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 17. В събота, неделя и понеделник ще има значителна облачност. В събота след обяд предимно над западните части на планината на места ще превали слаб дъжд. В неделя и понеделник се очакват превалявания от дъжд над западните и централните части на планината. Ще духа умерен до силен вятър от запад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 17. През целия период максималните температури на 2000 м ще бъдат по-ниски от температурите на 1200 м с около 6 гр.

НИМХ – Филиал Плевен, ХМО – В. Търново

Дежурен синоптик: Николай Ятански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *